Kiwanis Venray Schieëpersland

Venray Schieëpersland

Kiwanis > Schieepersfieest Venray

schieepersfieest-venray

Schieëpersfieëst 2017 is op 28 mei 2017. Dit is een koopzondag in centrum Venray, de manifestatie “Smaak zit tussen je oren” vindt op die dag plaats en in het kader van "Meimaand Fietsmaand" organiseert "Fietsvierdaagse Venray" weer een fietstocht voor hele gezin.

Met dit Schieëpersfieëst wil Kiwanisclub Schieëpersland Venray trakteren op een feestje. Graag laten we de Venraynaren weer kennis maken met hun eigen historie als Schieëpersland. Venray was centrum van de internationale schapenhandel in Noord West Europa in het verleden. Het centrum van Venray, uitgeroepen tot beste binnenstad 2011-2013, staat daarom deze dag opnieuw in het teken van schapen, schaapsherders, schapenscheerders, oude ambachten, nostalgie, een braderie en winkels die deze zondag geopend zijn.

Op zondagmorgen trekt een kudde schapen Venray in om vervolgens op het Henseniusplein in hartje Venray geschoren te worden..

Ieder jaar koppelen we een goed doel aan deze activiteit en proberen we via een positieve exploitatie een donatie namens Kiwanis te doen.

Alle opbrengsten van het Schieëpersfieëst gaan naar het goede doel.

Kiwanis Club Schieëpersland Venray e.o.
     Smaak zit tussen je oren   Fietsvierdaagse Venray
De organisatie van het Schieëpersfieëst ligt in handen van Kiwanis Club Schieëpersland Venray e.o..   Dit culinair evenement vindt plaats van donderdag 25 t.m. zondag 28 mei.   Meimaand Fietsmaand 2016. Fietsvierdaagse Venray organiseert op zondag 28 mei een prachtige gezinsfietstocht van ongeveer 34 km.