Kiwanis Venray Schieëpersland

Venray Schieëpersland

Kiwanis > Schieepersfieest Venray

schieepersfieest-venray

Schieëpersfieëst 2016 is op 29 mei 2016. Dit is een koopzondag in centrum Venray, de manifestatie “Smaak zit tussen je oren” vindt op die dag plaats en in het kader van "Meimaand Fietsmaand" organiseert "Fietsvierdaagse Venray" weer een fietstocht voor hele gezin.

Met dit Schieëpersfieëst wil Kiwanisclub Schieëpersland Venray trakteren op een feestje. Graag laten we de Venraynaren weer kennis maken met hun eigen historie als Schieëpersland. Venray was centrum van de internationale schapenhandel in Noord West Europa in het verleden. Het centrum van Venray, uitgeroepen tot beste binnenstad 2011-2013, staat daarom deze dag opnieuw in het teken van schapen, schaapsherders, schapenscheerders, oude ambachten, nostalgie, een braderie en winkels die deze zondag geopend zijn.

Op zondagmorgen trekt een kudde schapen Venray in om vervolgens op het Henseniusplein in hartje Venray geschoren te worden..

Ieder jaar koppelen we een goed doel aan deze activiteit en proberen we via een positieve exploitatie een donatie namens Kiwanis te doen. Het goede doel van 2016 is Stichting Tante Lenie.  Deze stichting biedt gezinnen waarvan een kind ernstig of langdurig ziek is in een gezinsweek een onbezorgd samenzijn met aandacht voor elkaar.

Alle opbrengsten van het Schieëpersfieëst gaan naar het goede doel.

De opbrengst wordt verdubbeld door NSGK

Kiwanis Club Schieëpersland Venray e.o.
     Smaak zit tussen je oren   Fietsvierdaagse Venray
De organisatie van het Schieëpersfieëst ligt in handen van Kiwanis Club Schieëpersland Venray e.o..   Dit culinair evenement vindt plaats van donderdag 26 t.m. zondag 29 mei.   Meimaand Fietsmaand 2016. Fietsvierdaagse Venray organiseert op zondag 29 mei een prachtige gezinsfietstocht van ongeveer 34 km.