Kiwanis Stadskanaal

Stadskanaal

www.kiwanis.nl
 • Raadselen ...

  Voor velen is het raadsel wat Kiwanis doet. Een ingepakte fiets leidt ook tot opgetrokken wenkbrouwen ... alles voor het goede doel, mensen.

 • Puur Genieten

  dat doe je als je kunt eten en drinken in een aangename ambiance. Als de opbrengst dan wordt besteedt aan speelvoorzieningen voor kinderen, dan is dat winst voor iedereen.

 • Fotowedstrijd

  Kinderen helpen dat is waar Kiwanis voor staat. Talenten ontdekken en stimuleren, een wedstrijd helpt daarbij. En als het dan over geluk gaat, wint iedereen een prijs!.

 • Verkeerstuin Plaswijck

  Gerealiseerd in 1991 is de verkeerstuin al jaren spring levend. Hier maken kinderen spelenderwijs kennis met verkeer en de regels. Mede dankzij Kiwanis Rotterdam

 • Voor kinderen, met jongeren ...

  Als je voor Unicef iets organi-seert, dan organiseer je natuur-lijk ook een leermoment voor horeca studenten. Mes, kanten! Bron: Gazet v Roosendaal

 • AMZAF 2017

  Arnhems Midzomeravond festival! Kiwanis Arnhem en het Nederlands Openlucht Museum geven jong talent de ruimte ...

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >
 • De Kiwanispop

  De Kiwanispop wordt aangeboden door Kiwanis Clubs in Nederland. Al sinds 1993 delen Kiwanis Clubs over de hele wereld de poppen uit aan kinderen in ziekenhuizen.

  Lees verder >

Home

Kiwanis Club Stadskanaal

Op 19 mei 1992 namen de heren T.P. Kingma, J.Z. Bruining en J.H. Kinds het initiatief Kiwanis Club Stadskanaal op te richten. De club kent ca. 20 leden uit verschillende beroepsgroepen.

De leden van KC Stadskanaal komen de 1e en 3e donderdag van de maand bijeen. Het bestuur zetelt in Stadskanaal en heeft als vergaderlocatie City Hotel Stadskanaal.

Kiwanis Club Stadskanaal is al jaren actief om via fondsenwerving geld bijeen te brengen. Enkele voorbeelden van door ons georganiseerde activiteiten: Goede Doelen Concert, kleiduivenschieten, lezingen met boeiende sprekers.  Het ingezamelde geld besteden we aan (inter)nationale projecten (zoals het STOP TETANUS project) en aan lokale goede doelen. Het vertrekpunt daarbij is continu het verbeteren van de leefwereld van kinderen.  Want dat is waar Kiwanis voor staat: "Serving the children of the world".

Ook aan gezamenlijke activiteiten om vriendschappen binnen onze club te bevorderen, wordt veel gedaan. Vaak is dat met partners en kinderen van de leden.

Kiwanispoppen voor Refaja Ziekenhuis

Kiwanispoppen voor Refaja Ziekenhuis


Kiwanis Club Stadskanaal heeft 150 poppen (met een waarde van 375 euro) geschonken aan het Refaja Ziekenhuis. Deze blanco poppen kunnen door artsen en verpleegkundigen ingezet worden bij de voorbereiding op een operatie die een kind moet ondergaan. De behandeling kan op de pop worden getekend, zodat het kind beter gaat begrijpen wat er staat te gebeuren. Dat kan iets van de angst wegnemen voor wat komen gaat. Ook kan het kind de pop verder kleur geven met de bijgeleverde (veilige) stiften of anderszins...

Lees verder

Bijdrage voor Project Droom

Bijdrage voor Project Droom


Op 11 mei 2017 wordt door een groep enthousiaste leerlingen van het Noorderpoort College in Stadskanaal een bijzondere voorstelling georganiseerd: Project Droom. Maayke Veldman, Annika Tienen, Romee Pomp, Daphne Glazenburg en Daphne Boels gaan in dit schoolproject dromen verwezenlijken van zeer moeilijk lerende kinderen. Daartoe wordt samengewerkt met de Meidoornschool uit Stadskanaal. Het belooft een avond vol dans, zang, acteren en nog veel meer te worden! Kiwanis Club Stadskanaal ondersteunt...

Lees verder

Aanmelden voor leden:

Meer over Kiwanis Nederland

Meer informatie over de Kiwanis service organisatie en over het district Nederland vindt u op

www.kiwanis.nl  

Kiwanis

© 2017 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube