Kiwanis Amsterdam

Amsterdam

www.kiwanis.nl
A'dam Toren
Kiwanis > Geschiedenis

Geschiedenis van Kiwanis Club Amsterdam

Ontstaan.

 

In 1962 is Bob Hofmeyer, tijdelijk in Nederland als directeur van een Amerikaans Nederlandse fabriek en overtuigd Kiwanian. Hij begon in Amsterdam een aantal mensen bijeen te brengen om een Kiwanis Club van de grond te krijgen. Ongeveer gelijktijdig nam Bernard Polak, een tot Amerikaan genaturaliseerd Nederlander en lid van Kiwanis Club Middletown, contact op met een aantal Nederlandse kennissen en relaties teneinde hen enthousiast te maken voor hetzelfde doel. Op grond van deze beide activiteiten vond toen een aantal bijeenkomsten plaats. Vrij snel daarop vertrok Bob Hofmeyer naar Amerika, waarna een klein ploegje geïnteresseerden van het eerste uur, gesponsord door de Kiwanis Club Evanston, Illinois (Bob Hofmeyer) en Kiwanis Club of Middletown (Bernie Polak) -welke laatste club ons “Gong and Gavel” ten geschenke gaf- de oprichting hebben doorgezet.

Op 01-06-1964 werd de Kiwanis Club Amsterdam bij K.B. goedgekeurd en op 11-11-1965 ontving de club het certificaat van “A Kiwanis Club in formation” en op 12-11-1965 het certificaat van “Organisation”, beide uit handen van Kenn Greenaway, director field service Kiwanis International. De bijeenkomsten van Kiwanis Club Amsterdam vonden plaats in de Industriële Club aan de Dam in Amsterdam.

In het eerste bestuur zaten Aat van Schooneveld-voorzitter, Joost Levenbach-secretaris, Gunther Lassally-penningmeester en leden van het bestuur waren Frits Logemann en Bob Franken

Op 03-06-1966 ontving de club (als eerste club in Nederland) in het Apollo Hotel, het officiële “Charter” uit handen van Ed Keefe, President Kiwanis International. Sponsoring clubs waren de reeds genoemde clubs, alsmede Kiwanis Club of New Trier Township, Illinois en Kiwans Club Of Basel, Zwitserland.

Lees verder 

 

Aanmelden voor leden:

Uitnodiging Kennisquiz 20 mei 2019

Voor meer informatie kijk bij Nieuws

Pub Quiz 22 maart 2019

Kiwanis club Amsterdam vindt dat kinderen onze toekomst zijn. Daarom sponsort de Club het mobiele Verzetsmuseum Junior op wielen. Het is een reizende tentoonstelling die gaat over 4 kinderen tijdens de 2e WO. De tentoonstelling is een tijdmachine. Omdat hun belevenissen echt tot leven komen (geluidsfragmenten, film, teksten, animaties) verplaats je je in het kind. Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam, uitgeroepen tot één van de beste kindermusea. De bezoekduur is omstreeks 20-30 minuten.. Aan het eind komen actuele dilemma’s aan bod. Hoe zou jij reageren? Wat is intolerantie  Wat is racisme ? Hoe herken je het?. De mobiele  variant van het museum is een  TRAILER (oplegger met truc). Die komt naar de school toe .De Kiwanis Club Amsterdam wil  10.000 euro beschikbaar stellen over een periode van 2,5-3 jaar voor o. a. de transportkosten van de mobiele tentoonstelling.

 

Kiwanis

© 2019 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Amsterdam volgen:

Facebook