Kiwanis Amsterdam

Kiwanis > Geschiedenis

Geschiedenis van Kiwanis Club Amsterdam

Ontstaan.

In 1962 is Bob Hofmeyer, tijdelijk in Nederland als directeur van een Amerikaans Nederlandse fabriek en overtuigd Kiwanian. Hij begon in Amsterdam een aantal mensen bijeen te brengen om een Kiwanis Club van de grond te krijgen. Ongeveer gelijktijdig nam Bernard Polak, een tot Amerikaan genaturaliseerd Nederlander en lid van Kiwanis Club Middletown, contact op met een aantal Nederlandse kennissen en relaties teneinde hen enthousiast te maken voor hetzelfde doel. Op grond van deze beide activiteiten vond toen een aantal bijeenkomsten plaats. Vrij snel daarop vertrok Bob Hofmeyer naar Amerika, waarna een klein ploegje geïnteresseerden van het eerste uur, gesponsord door de Kiwanis Club Evanston, Illinois (Bob Hofmeyer) en Kiwanis Club of Middletown (Bernie Polak) -welke laatste club ons “Gong and Gavel” ten geschenke gaf- de oprichting hebben doorgezet.

Op 01-06-1964 werd de Kiwanis Club Amsterdam bij K.B. goedgekeurd en op 11-11-1965 ontving de club het certificaat van “A Kiwanis Club in formation” en op 12-11-1965 het certificaat van “Organisation”, beide uit handen van Kenn Greenaway, director field service Kiwanis International. De bijeenkomsten van Kiwanis Club Amsterdam vonden plaats in de Industriële Club aan de Dam in Amsterdam.

In het eerste bestuur zaten Aat van Schooneveld-voorzitter, Joost Levenbach-secretaris, Gunther Lassally-penningmeester en leden van het bestuur waren Frits Logemann en Bob Franken

Op 03-06-1966 ontving de club (als eerste club in Nederland) in het Apollo Hotel, het officiële “Charter” uit handen van Ed Keefe, President Kiwanis International. Sponsoring clubs waren de reeds genoemde clubs, alsmede Kiwanis Club of New Trier Township, Illinois en Kiwans Club Of Basel, Zwitserland.

Pianoconcert 11 november 2017

KIWANIS CLUB AMSTERDAM

ki logo

Stichting Mezzo Forte Piano organiseert in samenwerking met Kiwanis Club Amsterdam
Pianoconcert
op zaterdagavond 11 november 2017
aanvang 20.15 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
Uitvoerende:
Russische meesterpianist Misha Fomin.
op het programma staan werken van:
Beethoven - Sonate nr. 30 in E, op.109.
Liszt - Réminiscences de Don Juan.
R. Schumann - Fantasie in C, op.17.
Sinds 2008 organiseert Stichting Mezzo Forte Piano concerten met als doel klassieke muziek
onder de aandacht te brengen van een breed publiek.
Van de opbrengsten van dit concert gaat een deel naar het kinderproject :
"Klassiek rondom de Klas".
Dit project biedt na schooltijd muziekles aan veel kinderen in de Indische buurt.
www.klassiekrondomdeklas.nl
Kaarten à € 40,- kunt u bestellen bij het lid van de Kiwanis Club Amsterdam waarvan u deze
uitnodiging heeft ontvangen of via een mail naar secretaris@kiwanisamsterdam.nl.
In de toegangsprijs is een drankje vooraf en tijdens de pauze inbegrepen.
Sponsorbijdragen zijn van harte welkom.
Op rekeningnummer NL 63 ABNA 0468 0436 32 Kiwanis Club Amsterdam o.v.v. Concert