Kiwanis Amsterdam

Kiwanis > Geschiedenis

Geschiedenis van Kiwanis Club Amsterdam

Ontstaan.

In 1962 is Bob Hofmeyer, tijdelijk in Nederland als directeur van een Amerikaans Nederlandse fabriek en overtuigd Kiwanian. Hij begon in Amsterdam een aantal mensen bijeen te brengen om een Kiwanis Club van de grond te krijgen. Ongeveer gelijktijdig nam Bernard Polak, een tot Amerikaan genaturaliseerd Nederlander en lid van Kiwanis Club Middletown, contact op met een aantal Nederlandse kennissen en relaties teneinde hen enthousiast te maken voor hetzelfde doel. Op grond van deze beide activiteiten vond toen een aantal bijeenkomsten plaats. Vrij snel daarop vertrok Bob Hofmeyer naar Amerika, waarna een klein ploegje geïnteresseerden van het eerste uur, gesponsord door de Kiwanis Club Evanston, Illinois (Bob Hofmeyer) en Kiwanis Club of Middletown (Bernie Polak) -welke laatste club ons “Gong and Gavel” ten geschenke gaf- de oprichting hebben doorgezet.

Op 01-06-1964 werd de Kiwanis Club Amsterdam bij K.B. goedgekeurd en op 11-11-1965 ontving de club het certificaat van “A Kiwanis Club in formation” en op 12-11-1965 het certificaat van “Organisation”, beide uit handen van Kenn Greenaway, director field service Kiwanis International. De bijeenkomsten van Kiwanis Club Amsterdam vonden plaats in de Industriële Club aan de Dam in Amsterdam.

In het eerste bestuur zaten Aat van Schooneveld-voorzitter, Joost Levenbach-secretaris, Gunther Lassally-penningmeester en leden van het bestuur waren Frits Logemann en Bob Franken

Op 03-06-1966 ontving de club (als eerste club in Nederland) in het Apollo Hotel, het officiële “Charter” uit handen van Ed Keefe, President Kiwanis International. Sponsoring clubs waren de reeds genoemde clubs, alsmede Kiwanis Club of New Trier Township, Illinois en Kiwans Club Of Basel, Zwitserland.

Boekpresentatie Tommy Wieringa

Avond met Tommy Wieringa

Tommy spreekt over zijn laatste streekroman, "De heilige Rita" een ode aan het Twentse land.

De heilige Rita vertelt het verhaal van een krimpleven in een krimpregio – maar Wieringa’s versie van dat bekende verhaal voelt wel als het ultieme verhaal. Want: beschreven in puntgave voltreffers van zinnen, die rijk zijn aan metaforen en symboliek, maar de grens naar het melodrama niet overschrijden. Precies daarom roepen ze associaties op met de stijl van Wieringa’s literaire voorbeeld James Salter. Soms kan Wieringa’s stijl too much zijn, nu is het precies goed. (uit NRC Handelsblad)

Wij verzoeken u zich hiervoor aan te melden bij onze secretaris Hans Hunter, Hans.Hunter@ziggo.nl
Mobiel 0653693087 of via WHATSAPP.