Kiwanis Amsterdam

A'dam Toren
Kiwanis > Over Kiwanis

Over Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap.  Het motto van Kiwanis is "serving the children of the world".  Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Kiwanis clubs in Nederland

Kiwanis is georganiseerd in lokale clubs en netwerken. In 1965 werd in Nederland de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam. Momenteel telt Kiwanis Nederland bijna 2000 leden in 106 clubs,  in 12 regio's. Kiwanis Nederland is onderdeel van Kiwanis International, die haar roots in Amerika heeft. Kiwanis Nederland werd in 1986 een zelfstandig district van Kiwanis International. Kiwanis kent geen leeftijd- en beroepsbeperkingen.

Kiwanis mentaliteit: handen uit de mouwen

Op basis van respect en onderlinge vriendschap, zetten mannen en vrouwen zich in om de minder bedeelden in onze maatschappij (lokaal of wereldwijd) een helpende hand te reiken. Gezamenlijk worden doelen bepaald en worden de nodige fondsen verkregen door het organiseren van allerlei evenementen. 'Geen woorden maar daden' is één van de karaktereigenschappen van leden van Kiwanis clubs.

Serving the Children of the World

Onder het motto: "Serving the Children of the World" streven de Kiwanis clubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur. De drie belangrijkste pijlers waarop Kiwanis leden aan het motto invulling geven zijn: 'Fun, Friendship and Fundraising'.

Voor nadere informatie over Kiwanis International (KI) en Kiwanis Europa (KI-EF) verwijzen wij u graag naar onderstaande links:

Website Kiwanis International

Website Kiwanis International European Federation

Boekpresentatie Tommy Wieringa

Avond met Tommy Wieringa

Tommy spreekt over zijn laatste streekroman, "De heilige Rita" een ode aan het Twentse land.

De heilige Rita vertelt het verhaal van een krimpleven in een krimpregio – maar Wieringa’s versie van dat bekende verhaal voelt wel als het ultieme verhaal. Want: beschreven in puntgave voltreffers van zinnen, die rijk zijn aan metaforen en symboliek, maar de grens naar het melodrama niet overschrijden. Precies daarom roepen ze associaties op met de stijl van Wieringa’s literaire voorbeeld James Salter. Soms kan Wieringa’s stijl too much zijn, nu is het precies goed. (uit NRC Handelsblad)

Wij verzoeken u zich hiervoor aan te melden bij onze secretaris Hans Hunter, Hans.Hunter@ziggo.nl
Mobiel 0653693087 of via WHATSAPP.