Kiwanis Amsterdam

Club banner
Kiwanis > Over Kiwanis

Over Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap.  Het motto van Kiwanis is "serving the children of the world".  Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Kiwanis clubs in Nederland

Kiwanis is georganiseerd in lokale clubs en netwerken. In 1965 werd in Nederland de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam. Momenteel telt Kiwanis Nederland bijna 2000 leden in 106 clubs,  in 12 regio's. Kiwanis Nederland is onderdeel van Kiwanis International, die haar roots in Amerika heeft. Kiwanis Nederland werd in 1986 een zelfstandig district van Kiwanis International. Kiwanis kent geen leeftijd- en beroepsbeperkingen.

Kiwanis mentaliteit: handen uit de mouwen

Op basis van respect en onderlinge vriendschap, zetten mannen en vrouwen zich in om de minder bedeelden in onze maatschappij (lokaal of wereldwijd) een helpende hand te reiken. Gezamenlijk worden doelen bepaald en worden de nodige fondsen verkregen door het organiseren van allerlei evenementen. 'Geen woorden maar daden' is één van de karaktereigenschappen van leden van Kiwanis clubs.

Serving the Children of the World

Onder het motto: "Serving the Children of the World" streven de Kiwanis clubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur. De drie belangrijkste pijlers waarop Kiwanis leden aan het motto invulling geven zijn: 'Fun, Friendship and Fundraising'.

Voor nadere informatie over Kiwanis International (KI) en Kiwanis Europa (KI-EF) verwijzen wij u graag naar onderstaande links:

Website Kiwanis International

Website Kiwanis International European Federation

Pub Quiz 22 maart 2019

Kiwanis club Amsterdam vindt dat kinderen onze toekomst zijn. Daarom sponsort de Club het mobiele Verzetsmuseum Junior op wielen. Het is een reizende tentoonstelling die gaat over 4 kinderen tijdens de 2e WO. De tentoonstelling is een tijdmachine. Omdat hun belevenissen echt tot leven komen (geluidsfragmenten, film, teksten, animaties) verplaats je je in het kind. Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam, uitgeroepen tot één van de beste kindermusea. De bezoekduur is omstreeks 20-30 minuten.. Aan het eind komen actuele dilemma’s aan bod. Hoe zou jij reageren? Wat is intolerantie  Wat is racisme ? Hoe herken je het?. De mobiele  variant van het museum is een  TRAILER (oplegger met truc). Die komt naar de school toe .De Kiwanis Club Amsterdam wil  10.000 euro beschikbaar stellen over een periode van 2,5-3 jaar voor o. a. de transportkosten van de mobiele tentoonstelling.