Kiwanis Assen

Assen

www.kiwanis.nl
 • Dromen?

  KC Rheden Veluwezoom realiseert dromen! Dromen van een wereld waarin ieder kind gezond, gelukkig en geliefd is. Dream4kids en Kiwanis doen daar samen wat aan.

 • Volcke Rally ...

  Dat zien wij graag. Kiwanis en JCI samenwerkend in de Volcke Rally. De grote winnaar is Fenderts Muzikaal Schoolkabaal. Cool!

 • Haarwens

  Het zal je maar gebeuren. Ziek en dan al je haren weg! Haarwens helpt kinderen een beetje met een mooie pruik van echt haar. Kiwanis Goirle Mark & Leij helpt met een lunch en een bijdrage

 • Voor kinderen, met jongeren ...

  Als je voor Unicef iets organi-seert, dan organiseer je natuur-lijk ook een leermoment voor horeca studenten. Mes, kanten! Bron: Gazet v Roosendaal

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >
 • De Kiwanispop

  De Kiwanispop wordt aangeboden door Kiwanis Clubs in Nederland. Al sinds 1993 delen Kiwanis Clubs over de hele wereld de poppen uit aan kinderen in ziekenhuizen.

  Lees verder >

Kiwanis Club Assen

Kiwanis Assen is opgericht op 5 juni 1986. Het was de eerste Kiwanis club in de drie Noordelijke provincies en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de andere 6 clubs in deze regio. 

In de afgelopen 30 jaar van haar bestaan heeft de club met gemiddeld dertig leden, veel projecten gerealiseerd. De opbrengsten kwamen ten goede  aan nationale- en regionale maatschappelijke instellingen.

Projectvoorbeelden zijn onder andere: Nieuwjaarsconcert met Willem Friso Kapel, Jaarlijkse Geraniummarkt, Houthakken, Wereldspelen voor Gehandicapten, Kiwanis Trofee, Oranje Markt Assen,  Kunstveiling tbv Brandwondencentrum Groningen, de Ouder-Kindkamer voor het WZA Assen, TT-borrel, Tasty Dinner enzovoorts.

Kiwanis Assen kenmerkt zich als een vriendenkring die met elkaar projecten organiseert en realiseert met als doel gelden in te zamelen voor maatschappelijke-, sociale- en culturele doelen. Kenmerkend voor Kiwanis is dat projecten voor kinderen de hoogste prioriteit hebben. Door bundeling van kennis en managementvaardigheden zijn de leden in staat oplossingen te bedenken en te realiseren die voor anderen vaak onmogelijk zijn. 

Kiwanis Assen is geen businessclub, geen industriële kring en ook geen sociëteit. Maar een club van vrijwilligers die onderdeel uitmaakt van een wereldomvattende organisatie met autonome clubs in meer dan 90 landen met in totaal circa 600.000 volwassen- en jeugdleden.

Om lid te kunnen worden van een Kiwanis club moet u voorgedragen worden door leden van de club.

Wilt u informatie over de op deze pagina vermelde onderwerpen, dan kan dit via contact.

Voor meer detailinformatie en verdere oriëntatie op de wereldwijde Kiwanis organisatie raadpleeg de volgende sites:

Kiwanis landelijk

www.kiwanis.eu

 

Zie ook: Eliminate.

ELIMINATE is de naam van het project waarin Kiwanis International en UNICEF hun krachten bundelen om een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen. Deze dodelijke zieke eist jaarlijks het leven van 60.000 en 30.000 moeders. De gevolgen van de ziekte zijn ondraaglijk: pasgeborenen lijden aan terugkerende pijnlijke spierkrampen en extreme gevoeligheid voor licht en aanraking.

Om te zorgen dat tetanus bij moeders en pasgeborenen in 2015 is uitgeroeid, moeten 129 miljoen moeders en hun baby’s worden ingeënt. Er is behoefte aan vaccins, injectienaalden, veilige opslag- en transportmethoden, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer. Hiervoor is 110 miljoen dollar nodig en het toegewijde werk van UNICEF en alle leden van de Kiwanis-familie.

Wie goed doet, die goed ontmoet

Wie goed doet, die goed ontmoet


Sponsoren zijn voor Kiwanis Assen erg belangrijk! Zonder hen zou er via onze projecten nooit zoveel geld opgehaald kunnen worden als nu gebeurt. Kiwanis Assen helpt kinderen en de sponsoren helpen ons mee! Om deze sponsoren als dank voor hun onmisbare ondersteuning eens in het zonnetje te zetten heeft Kiwanis Assen op 16 februari een speciale sponsoravond georganiseerd met een bezoek aan een wedstrijd van de Groninger basketbalploeg Donar (met FC Groningen de 'Trots van het Noorden'). Het was een...

Lees verder

Kiwanis

© 2018 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube