Kiwanis Assen

Assen

www.kiwanis.nl
 • Vliegfeest strand bij Molenslag

 • Kinderburgemeester Hilversum Ilse spreekt congres toe

 • Informatie over het poppenproject

 • Kids Fun Program Congres 2019

  Op het bordes bij MCO

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >

Kiwanis Club Assen

Kiwanis Assen is opgericht op 5 juni 1986. Het was de eerste Kiwanis club in de drie Noordelijke provincies en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de andere 6 clubs in deze regio. 

In de afgelopen 30 jaar van haar bestaan heeft de club met gemiddeld dertig leden, veel projecten gerealiseerd. De opbrengsten kwamen ten goede  aan nationale- en regionale maatschappelijke instellingen.

Projectvoorbeelden zijn onder andere: Nieuwjaarsconcert met Willem Friso Kapel, Jaarlijkse Geraniummarkt, Houthakken, Wereldspelen voor Gehandicapten, Kiwanis Trofee, Oranje Markt Assen,  Kunstveiling tbv Brandwondencentrum Groningen, de Ouder-Kindkamer voor het WZA Assen, TT-borrel, Tasty Dinner enzovoorts.

Kiwanis Assen kenmerkt zich als een vriendenkring die met elkaar projecten organiseert en realiseert met als doel gelden in te zamelen voor maatschappelijke-, sociale- en culturele doelen. Kenmerkend voor Kiwanis is dat projecten voor kinderen de hoogste prioriteit hebben. Door bundeling van kennis en managementvaardigheden zijn de leden in staat oplossingen te bedenken en te realiseren die voor anderen vaak onmogelijk zijn. 

Kiwanis Assen is geen businessclub, geen industriële kring en ook geen sociëteit. Maar een club van vrijwilligers die onderdeel uitmaakt van een wereldomvattende organisatie met autonome clubs in meer dan 90 landen met in totaal circa 600.000 volwassen- en jeugdleden.

Om lid te kunnen worden van een Kiwanis club moet u voorgedragen worden door leden van de club.

Wilt u informatie over de op deze pagina vermelde onderwerpen, dan kan dit via contact.

Voor meer detailinformatie en verdere oriëntatie op de wereldwijde Kiwanis organisatie raadpleeg de volgende sites:

Kiwanis landelijk

www.kiwanis.eu

 

Zie ook: Eliminate.

ELIMINATE is de naam van het project waarin Kiwanis International en UNICEF hun krachten bundelen om een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen. Deze dodelijke zieke eist jaarlijks het leven van 60.000 en 30.000 moeders. De gevolgen van de ziekte zijn ondraaglijk: pasgeborenen lijden aan terugkerende pijnlijke spierkrampen en extreme gevoeligheid voor licht en aanraking.

Om te zorgen dat tetanus bij moeders en pasgeborenen in 2015 is uitgeroeid, moeten 129 miljoen moeders en hun baby’s worden ingeënt. Er is behoefte aan vaccins, injectienaalden, veilige opslag- en transportmethoden, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer. Hiervoor is 110 miljoen dollar nodig en het toegewijde werk van UNICEF en alle leden van de Kiwanis-familie.

Kiwanis

© 2019 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube