Kiwanis Brunssum

Brunssum

www.kiwanis.nl
 • Spelen bij de Peperbus

  Kiwanis tovert Grote Markt van Bergen op Zoom om tot een groot speelparadijs.

 • Feest in Zoetermeer

  40 kinderen gesponsord door Kiwanis openen de langste stormbaan van Nederland. Burgemeester Aptroot telt af.

 • Verwendag in Dieren

  Kiwanis verzorgde voor 37 kinderen een actieve en onbezorgde dag bij De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren.

 • Dromen?

  KC Rheden Veluwezoom realiseert dromen! Dromen van een wereld waarin ieder kind gezond, gelukkig en geliefd is. Dream4kids en Kiwanis doen daar samen wat aan.

 • Voor kinderen, met jongeren ...

  Als je voor Unicef iets organi-seert, dan organiseer je natuur-lijk ook een leermoment voor horeca studenten. Mes, kanten! Bron: Gazet v Roosendaal

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >
 • De Kiwanispop

  De Kiwanispop wordt aangeboden door Kiwanis Clubs in Nederland. Al sinds 1993 delen Kiwanis Clubs over de hele wereld de poppen uit aan kinderen in ziekenhuizen.

  Lees verder >

Home

Welkom op de website van de Kiwanis Club Brunssum

De eerste Kiwanis Club is op 21 januari 1915 in Detroit, Michigan, opgericht door Allen Simpson Brown en Joseph G. Prance.
De naam KIWANIS komt van de woorden "NunKee-wan-is" (Ochipew Indianen - Detroit). Voor deze uitdrukking zijn verscheidende malen verschillende vertalingen gevonden. In Nederland wordt de naam Kiwanis tegenwoordig graag uitgelegd als "Laat zien wie en wat je bent" en "Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden".
Kiwanis is een organisatie toegewijd aan het principe van dienstverlening; tot het bevorderen van 't individuele, gemeenschappelijk en nationale welzijn; en tot het versterken van de internationale welwillendheid. De Kiwanis richten zich voornamelijk op goede doelen voor kinderen.

Kiwanis Club Brunssum is op 19-01-1990 opgericht.
Wij vergaderen de 4de maandag van de maand vanaf 19 uur in ''Au Jardin des Charpentiers'' Steenweg 6, 6447 BP Merkelbeek (Onderbanken). Tel. 046-4421284.

Kiwanisclub Brunssum maakt stroop!

Kiwanisclub Brunssum maakt stroop!


Kiwanisclub Brunssum plukt appels en peren en maakt op ambachtelijke wijze appel/perenstroop voor het goede doel! Jaarlijks worden in onze boomgaard in Nierhoven te Nuth 4.000 kg appels van de hoogstambomen geplukt en naar onze Limburgse stroopstoker gebracht om op ambachtelijke wijze appel/perenstroop te bereiden. Onze stroop wordt 2 dagen lang in een koperen ketel op eikenhout gestookt op traditionele wijze en de campagne duurt 6 weken.

Lees verder

Kiwanis

© 2019 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube