Kiwanis Brunssum

Brunssum

www.kiwanis.nl
 • Vliegfeest strand bij Molenslag

 • Kinderburgemeester Hilversum Ilse spreekt congres toe

 • Informatie over het poppenproject

 • Kids Fun Program Congres 2019

  Op het bordes bij MCO

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >

Home

Welkom op de website van de Kiwanis Club Brunssum

De eerste Kiwanis Club is op 21 januari 1915 in Detroit, Michigan, opgericht door Allen Simpson Brown en Joseph G. Prance.
De naam KIWANIS komt van de woorden "NunKee-wan-is" (Ochipew Indianen - Detroit). Voor deze uitdrukking zijn verscheidende malen verschillende vertalingen gevonden. In Nederland wordt de naam Kiwanis tegenwoordig graag uitgelegd als "Laat zien wie en wat je bent" en "Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden".
Kiwanis is een organisatie toegewijd aan het principe van dienstverlening; tot het bevorderen van 't individuele, gemeenschappelijk en nationale welzijn; en tot het versterken van de internationale welwillendheid. De Kiwanis richten zich voornamelijk op goede doelen voor kinderen.

Kiwanis Club Brunssum is op 19-01-1990 opgericht.
Wij vergaderen de 4de maandag van de maand vanaf 19 uur in ''Au Jardin des Charpentiers'' Steenweg 6, 6447 BP Merkelbeek (Onderbanken). Tel. 046-4421284.

Een Zee van Taal en een Tuin vol Rekenen in Suriname

Een Zee van Taal en een Tuin vol Rekenen in Suriname


Stichting de 'Reisgids Digitaal Leermateriaal' maakt het, mede dankzij de bijdrage van de Kiwanisclub Brunssum, mogelijk dat alle kinderen in Suriname (van 4 tot 18 jaar) de adaptieve, individuele, online leerprogramma's Taalzee en Rekentuin drie schooljaren GRATIS mogen gebruiken. De software is adaptief, dat wil zeggen dat de programma's zich aanpassen aan het niveau van het kind. Met andere woorden continu op eigen niveau geprikkeld worden en daarmee eigen reken- en taalvaardigheid kunnen vergroten....

Lees verder

Zaterdag 16-5-2020 Rallye De Gravenrode

Zaterdag 16-5-2020 Rallye De Gravenrode


De Rallye de Gravenrode is een nieuwe rally in de regio Parkstad Limburg. Deze hoogwaardige rally zal plaatsvinden op zaterdag 16 mei 2020. De start is op een prachtige locatie in Belgi nabij Tongeren en de finish locatie zal zijn bij de befaamde International Butler Academy, die gevestigd is in het oude klooster Huize Damiaan in Simpelveld. Het event zal jaarlijks terug keren aan het einde van mei. Een deel van de opbrengst van de rally zullen we schenken aan onze goede doelen. Deze rally is voor...

Lees verder

Kiwanisclub Brunssum maakt stroop!

Kiwanisclub Brunssum maakt stroop!


Kiwanisclub Brunssum plukt appels en peren en maakt op ambachtelijke wijze appel/perenstroop voor het goede doel! Jaarlijks worden in onze boomgaard in Nierhoven te Nuth 4.000 kg appels van de hoogstambomen geplukt en naar onze Limburgse stroopstoker gebracht om op ambachtelijke wijze appel/perenstroop te bereiden. Onze stroop wordt 2 dagen lang in een koperen ketel op eikenhout gestookt op traditionele wijze en de campagne duurt 6 weken.

Lees verder

Kiwanis

© 2020 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube