Kiwanis Cranendonck

Cranendonck

Kiwanis > Goede doelen

Goede doelen

Een groot aantal initiatieven mocht de afgelopen jaren op (financiële) steun en actieve ondersteuning van Kiwanis Cranendonck rekenen:

Voedselbank

Kiwanis Cranendonck ondersteunt met de opbrengst van haar wijnactie gezinnen in Cranendonck, die gebruik maken van de Voedselbank. Er wordt een speciaal kerstpakket samengesteld en in samenwerking met de stichting Jarige Job krijgen kinderen een verjaardagpakket aangeboden, zodat ze op school kunnen uitdelen en een verjaardagsfeestje kunnen geven.

Kerst-Inn Cranendonck
Jaarlijks wordt de Kerst Inn in Cranendonck ondersteund, bedoeld voor mensen die deze dag graag met anderen doorbrengen maar daar geen gelegenheid voor hebben. Het is een dag-vullend programma met een diner als afsluiting.

Schoolbijdrage Mali
In Mali worden een aantal kinderen ondersteunt, zodat ze het laatste jaar van hun opleiding kunnen afronden.

Slimme Boefjes
Kiwanis Cranendonck ondersteunt de organisatie Slimme Boefjes door het afnemen van het pakket "Start Kids". Dit zijn pakketten waarin alles aanwezig is dat een stel dat een kindje verwacht nodig heeft voor de nieuwe wereldburger. Via de verloskundigenpraktijk komen deze Start Kids op de juiste plaats terecht.

Vrienden van de Thuiszorg
Niet voor iedereen is dat extraatje met kerst gewoon. Niet iedereen kan een sport beoefenen of een wasmachine laten repareren. Kiwanis Cranendonck is meer dan overtuigd van de bijdrage van de Stichting Thuiszorg in onze samenleving. Een structurele samenwerking heeft de afgelopen jaren plaatsgevonden.

Stichting Bambale
Kiwanis Cranendonck is de initiator van Stichting ondernemer van het jaar Cranendonck. In 2011 hebben wij financiele bijdrage geleverd aan Stichting Bambale, een kleine ontwikkelingsorganisatie die door middel van kleinschalige projecten de levensomstandigheden in Kongo wil verbeteren. Met de opbrengst van EUR 15.000,- zullen o.a. twee klaslokalen worden gebouwd.

Greep naar de hoorn
Jaarlijks wordt ‘De Greep naar de Hoorn’ georganiseerd, een competitie van bedrijven en instellingen uit de regio Land van Weert en Cranendonck. Bedrijven en instellingen strijden met elkaar in het water- en bosgebied van de IJzeren Man om de trofee. De "Greep naar de Hoorn" inmiddels uitgegroeid tot een project van acht service-clubs uit Weert en omgeving. Het doel is om geld bij elkaar te brengen om sociaal maatschappelijke projecten in het Land van Weert en Cranendonck.

Koningsspelen
Ook de koningsspelen worden ieder jaar ondersteund. Zowel financieel als door het leveren van juryleden bij de verschillende onderdelen.

Daarnaast worden ook andere initiatieven ondersteund, zoals een donatie aan een school in Nepal, een substantiële bijdrage aan een speelplein De Muzenberg in Maarheeze en een bijdrage aan een project in Brazilië.