Kiwanis Den Haag

Den Haag

www.kiwanis.nl
 • Spelen bij de Peperbus

  Kiwanis tovert Grote Markt van Bergen op Zoom om tot een groot speelparadijs.

 • Feest in Zoetermeer

  40 kinderen gesponsord door Kiwanis openen de langste stormbaan van Nederland. Burgemeester Aptroot telt af.

 • Verwendag in Dieren

  Kiwanis verzorgde voor 37 kinderen een actieve en onbezorgde dag bij De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren.

 • Dromen?

  KC Rheden Veluwezoom realiseert dromen! Dromen van een wereld waarin ieder kind gezond, gelukkig en geliefd is. Dream4kids en Kiwanis doen daar samen wat aan.

 • Voor kinderen, met jongeren ...

  Als je voor Unicef iets organi-seert, dan organiseer je natuur-lijk ook een leermoment voor horeca studenten. Mes, kanten! Bron: Gazet v Roosendaal

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >
 • De Kiwanispop

  De Kiwanispop wordt aangeboden door Kiwanis Clubs in Nederland. Al sinds 1993 delen Kiwanis Clubs over de hele wereld de poppen uit aan kinderen in ziekenhuizen.

  Lees verder >

Home

 

Survival: kinderen onherkenbaar vies

Op 18 september heeft Kiwanisclub Den Haag een dagje survivallen mogelijk gemaakt voor groep kinderen van De Jutters. De kinderen, die elkaar aan het begin van de dag soms nog nauwelijks kenden, gingen na afloop van een dag ondergronds kruipen, klimmen en aan 'lianen' slingeren, als een echt team naar huis. De dag werd compleet gemaakt met friet, een stripboek en een appel voor in de bus terug naar de behandellocatie van De Jutters.

De Jutters diagnosticeert en behandelt kinderen, jongeren en jongvolwassenen met klachten, zoals ADHA, autisme, gedragsproblemen, trauma of persoonlijkheidsstoornissen. Om met zo’n groep kinderen met speciale behoeften te gaan survivallen, vereist natuurlijk goede begeleiding. De medewerkers van 2sur5 in Wateringen bieden een uitstekende begeleiding, óók voor kinderen voor wie de activiteiten - bijvoorbeeld vanwege autisme - extra spannend zijn.

Omdat het survivallen door de kinderen altijd heel wordt gewaardeerd wordt (‘leuker dan de Efteling!’) sponsort Kiwanisclub Den Haag regelmatig zogenaamde MagDagen waarop we samen hen activiteiten doen. Werkt u bij een jeugdinstelling en zou u het leuk vinden om ook eens een groep kinderen te laten ‘survivallen’? Neem dan contact op met onze Kiwanisclub, via het formulier op deze website.

‘Tas voor Tess’: 1500 euro opgehaald!

Onze belangrijkste fundraisingsactiviteit van het afgelopen jaar was de tweedehands tassenmarkt op zaterdag 7 juli aan de Prins Hendrikstraat. Gedurende het hele jaar hebben talloze mensen meegeholpen om tweedehands tassen in de zamelen zodat we ruim 600 tassen te verkopen hadden. Het goede doel dat aan deze activiteit gekoppeld was, was T.E.S.S. Unlimited, een stichting die zich in Guatemala inzet voor kinderen met schisis. Door de tassenactie van de Haagse Kiwanisclub, kunnen er 4 kinderen met schisis geopereerd worden!

T.E.S.S Unlimited, opgericht door Tessa de Goede, biedt medische zorg aan kinderen die geboren zijn met een schisis. De behandeling per kind omvat deelname aan het melkproject (vanwege de schisis hebben de baby’tjes moeite om te drinken), een Habermanfles (die het voor deze kinderen makkelijker maakt om te drinken) en natuurlijk de operatie. In totaal kost een behandeling per kind € 712,-. T.E.S.S. Unlimited heeft een ANBI-status.

Vanwege het grote succes van de tassenactie heeft Kiwanisclub Den Haag besloten om de actie in 2019 weer te herhalen. Veel vrienden en voorbijgangers gaven aan nú al tassen te willen inleveren voor het komende jaar. Hebt u tassen en wilt u ze inleveren voor het goede doel? Neem dan contact op met onze secretaris Regina van Ginkel op regina@purpleroom.nl.

 

Geld als water actie


Geld als wateractieo.a. Restaurant La Basque

Lees verder

Oud goud voor een dagje uit

Oud goud voor een dagje uit


Oud goud voor een dagje uit Opnieuw heeft Kiwanisclub Den Haag in 2017 goud van oude kiezen en tanden verzameld voor het goede doel. De actie bracht over het hele jaar maar liefst 3.000 op. Kiwanisclub Den Haag zorgt dat dit geld ten goede komt aan zogenaamde MagDagen. Onder de vlag van Kiwanis Magdag bezorgen wij de kinderen uit de regio Den Haag een onvergetelijke dag. Kiwanis Club Den Haag neemt het kind met tegenwind een dagje uit. Kinderen van instellingen zoals Parnassia, Jeugdformaat of...

Lees verder

Chocolade actie 2017

Chocolade actie 2017


De opbrengst van het Chocoladeproject was dit jaar ca 1000 euro, voldoende om Moeder vol stoplichten te sponseren.

Lees verder

Aanmelden voor leden:

Keep Calm en wordt Kiwanis' lid

Kiwanis 100 jaar

Enthousiaste, ondernemende vrijwilligers gevraagd

Kiwanis

© 2018 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Den Haag volgen:

Facebook