Kiwanis Valkenswaard Dommelland

Kiwanis > Fundraising Evenementen > Ballonnenfestival 2012

Ballonnenfestival 2012

Kiwanis Ballonnenfestival

In 2012 heeft er een fantastisch Kiwanis Ballonnenfestival plaatsgevonden. Wat een weer, wat een ambiance!! Op beide dagen zijn er zeker zo'n 2.000 toeschouwers geweest en iedereen heeft zich kostelijk vermaakt. Op beide dagen zijn er zo'n 12 ballonnen de lucht in gegaan met in totaal wel 100 deelnemers. Het was ook voor Valkenswaard een unieke gebeurtenis.

Het Eindhovens Dagblad meldde het volgende over het ballonnenfestival:

Tóch nog een keertje plassen, een vlug sms’je aan het thuisfront, of een dikke knuffel voor de familie die beneden blijft. En dan snel de meest stoere blik opzetten voor de foto. Want zenuwachtig zijn voor een ballonvaart, dat is natuurlijk helemaal niet cool. Zo'n 180 mensen durfden het aan en namen vrijdag en zaterdag deel aan het eerste Ballonnenfestival dat Kiwanisclub Valkenswaard organiseerde.
Deelnemers zweefden voor 185 euro per persoon vanaf de Mgr. Smetsstraat in Valkenswaard ruim een uur boven de regio. De opbrengst van het evenement gaat naar Sorriso Kids, een Valkenswaardse stichting voor kansarme kinderen in Brazilië. Het bestuur van de stichting moest zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven en mee de lucht in gaan. Ook al was dat voor een enkeling best spannend: "Ik heb last van hoogtevrees", zei Didier van Wordragen zaterdagavond, een klein halfuur voordat zijn luchtballon opsteeg. "Maar gelukkig valt het nu wel mee met de zenuwen, omdat onze piloot me er net van heeft overtuigd dat er eigenlijk niets mis kan gaan."

Als een van de opstijgende ballonnen een paar minuten later in botsing komt met een andere ballon, en de mensen die al in het mandje zaten er op het laatste moment uit moeten stappen, ziet Van Wordragen er toch een stukje minder ontspannen uit. "Dit soort dingen moet natuurlijk niet te vaak gebeuren, hè."

Ook voor de vijfjarige Niene van Olst was het even schrikken toen haar moeder Taina snel uit het mandje moest komen. Maar na een paar slokken appelsap en wat troostende woorden van mama waren de tranen gedroogd, en was Niene er helemaal klaar voor om met het gezin mee de lucht in te gaan. En dat bleek een goede keuze. "Ondanks de ruige landing die we in Beek en Donk maakten – het bakje viel om – was het echt geweldig", vertelde een enthousiaste Taina na afloop. "We hadden een prachtig uitzicht." Niene: "En we hebben ook springende koeien gezien!"

Van de opbrengst van het ballonnenfestival kon een nieuwe ambulance voor het kindertehuis van Sorriso Kids worden aangeschaft.