Kiwanis Valkenswaard Dommelland

Valkenswaard Dommelland

www.kiwanis.nl
Kiwanis
Kiwanis > Fundraising Evenementen > Steendrukproject 2010

Steendrukproject 2010


Uniek collectoritem voor Valkenswaard

Kiwanis Valkenswaard Dommelland heeft in 2010 een uniek project gehad in samenwerking met de jonge talentvolle kunstenares Nanne Meulendijks en het Nederlands Steendrukmuseum Valkenswaard.

De inmiddels internationaal bekende Nanne Meulendijks (www.nannemeulendijks.nl) heeft een kleuren fantasielitho vervaardigd waarin typisch Valkenswaardse elementen zijn opgenomen zoals o.a. een valk, een hofnar, het gilde, de dahlia, de oude kiosk en natuurlijk de Valkenswaardse sigaar.

De kunstenares: “Het is een tekening waarin het bruisende karakter van Valkenswaard naar voren komt en waarin een aantal typisch Valkenswaardse elementen op speelse wijze zijn verwerkt”.

Het bijzondere procedé van drukken via een authentieke steendrukpers door het steendrukmuseum, maakt de afdruk nog exclusiever en nog meer ‘Valkenswaard eigen’.

De bijzondere kleuren litho werd in een streng gelimiteerde oplage van 150 genummerde en door de kunstenares gesigneerde exemplaren gedrukt en voor € 95 per stuk aangeboden. Alle lithos' waren binnen enkele weken uitverkocht.

Kiwanisclub Valkenswaard Dommelland ondersteunde met de opbrengst van het project een lokaal goed doel.

 

 

Kiwanis

© 2019 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube