Kiwanis Serviceclubs
Kiwanis Serviceclubs >  > Leden > Downloads

Printshop

Experimenteel is de Kiwanisprintshop. In de Kiwanisprintshop vindt u sjablonen om banners, brochures en andere prinsbles te ontwerpen. Het ontwerp is conform de Kiwanis Branding gids. U kunt het door u gecreëerde pdf downloaden en aan uw drukker verstrekken. U kunt uiteraard ook bij onze sponsor van deze pagina MultiCopy terecht. Dat laatste is niet verplicht!

https://www.four51.com/UI/Customer.aspx?p=Home. De inlognaam is Kiwanis_lelystad. De code is Kiwanis.

Privacy wetgeving per 25 mei 2018

Voorbeeld privacyreglement voor Kiwanis clubs. (versie 12 mei 2018

Handleidingen

Fiscaal en juridisch tips en advies

Hieronder enkele documenten die clubs kunnen helpen bij hun organisatie

Verzekeren

Over het nut en de noodzaak om te verzekeren kan veel gezegd worden. Omdat een Kiwanis club een vrijwilligersclub is, kunnen de meeste clubs een beroep doen op de door de Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) georganiseerde vrijwilligerspolis bij Achmea Centraal Beheer.  Zoek op "vrijwilligersverzekering" en de naam van je gemeente. In de resultaten vind je de polis(voorwaarden).  Achmea Centraal Beheer biedt in aansluiting daarop ook een polis aan voor vrijwilligersorganisaties.

Inmiddels hebben de meeste Nederlandse gemeenten voor vrijwilligers deze gratis regeling getroffen. Op dit moment is er voor Kiwanis Nederland geen reden om een andere collectieve regeling te treffen. Wij adviseren clubs een en ander te overleggen met een lokale verzekeringsadviseur.

Fundraising

Kiwanis marketing materiaal: Logo's en Templates

* Indien gewenst kan het Artwork conform de Branding Guide voorzien worden van specifieke Club- of Projectnaam; neem daarvoor tijdig contact op met Shirley@SDcommunicatie.nl (Shirley Schelkers is lid van Kiwanis Den Haag).

Diverse downloads