Kiwanis Enschede-Twente

Lustrum
Kiwanis > Kiwanis Enschede-Twente > Historie van de club

Historie van de club

De oprichting van een Kiwanisclub kent een aantal fasen: kern, preformatie, formatie, organisatie en charter. Het charter wordt doorgaans als de feitelijke oprichting gezien. Voor Kiwanis Club Enschede-Twente zijn de volgende data van belang:

Kern: 1983
Preformatie:  12-03-1984
Formatie:  03-02-1986
Organisatie:  01-08-1986
Charter:  13-06-1987
Lokatie: De eerste vergaderlocatie van KC Enschede-Twente was het voormalig Memphis Hotel aan de Tromplaan te Enschede
Sponsor van onze club was: KC Amerongen-Leersum

Charter Kiwanisclub Enschede-Twente
Dagblad Tubantia: Op 15 juni 1987 schrijft Tubantia over het charter van Kiwanisclub Enschede-Twente op 13 juni 1987 en het bedrag van 20.000 gulden dat de Enschedese club met allerlei activiteiten heeft bijeengebracht voor Cystic Fibrosis.

• Lees hier het krantenartikel

Plaquette
Onthulling van de Kiwanis plaquette aan de gevel van het Mephishotel door Leo van Roosmalen. Dagblad Tubantia 7 april 1987.

• Lees hier het krantenartikel

Op de foto zijn achtereenvolgens de directrice van het Memphis, Georges Schafraad, Bert Woudstra, Jan Leurink, Karel Adolfsen, Jan Reefman en Leo van Roosmalen te zien.

Historie

Karel Adolfsen (links) en Bert Woudstra (rechts) oprichters en ereleden van onze club. In het midden Tom Mollema.