Kiwanis Enschede-Twente

Enschede-Twente

Kiwanis > Kookboek

Het andere recept van uw huisarts

Kookboek van uw artsHet andere recept van uw arts
Kiwanis Enschede-Twente brengt na de zomer van 2019 een kookboek uit genaamd "Het andere recept, van uw arts". Recepten voorschrijven is dagelijks werk voor artsen, maar wat veel mensen niet weten is dat veel artsen graag en lekker koken. Het werken met recepten is artsen als het ware op het lijf geschreven. Kiwanis Enschede-Twente gaat deze kennis van de receptuur bundelen in een handzaam kookboek. Naast de ingrediënten en bereidingswijze van het gerecht treft u in het boekje leuke anekdotes aan waarom uw arts zijn recept nou zo bijzonder vindt of welke leuke herinnering het recept bij hem of haar oproept. Het kookboek zal voor een prijs van € 4,95 worden uitgebracht en het leuke daaraan is dat het volledige bedrag besteed gaat worden aan een goed doel.

Het goede doel "Kind in Beweging"
Kiwanis Enschede-Twente is een serviceclub die uiteenlopende projecten organiseert om geld in te zamelen voor een goed doel. Dat goede doel staat doorgaans in het teken van van het kind onder het motto "Serving the Children of the World".
Deze kookboekactie richt zich op kinderen met overgewicht. Kinderen met overgewicht hebben al op jonge leeftijd een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals diabetes, klachten van het bewegingsapparaat, hart- en vaatziekten en psychosociale klachten. Huisartsen en andere werkers in de gezondheidszorg wijzen er terecht op dat overgewicht bij kinderen een groot gezondheidsprobleem betreft. Minder eten en meer bewegen is het advies en dat begint al op de basisschool.
Meer bewegen is niet het enige doel dat Kiwanis wil bereiken. Ook kinderveiligheid is een belangrijk onderwerp waarop onze club zich richt. Daarom heeft Kiwanis Enschede-Twente samen met de Stichting Leergeld het plan ontwikkeld om  kinderen van ouders die er financieel wat minder voor staan deel te laten nemen aan zwemles. Zwemles is en blijft namelijk heel belangrijk om vertrouwd en zelfredzaam te worden in het water en is tevens bevorderlijk om jonge kinderen meer in beweging te krijgen.

De opbrengst van het kookboek “Het andere recept van uw arts” zal dan ook een bijdrage leveren  aan een project van de Stichting Leergeld om meer kinderen in staat te stellen een zwemdiploma te halen.

Ondersteuning
Ondersteunt u deze actie en bent u bereid een donatie te doen, maak dan een bedrag over t.n.v. Kiwanis Enschede-Twente op bankrekeningnummer NL91 RABO 0127 4568 05 o.v.v. Kind in Beweging.

Voorintekening
Via het bestelformulier kunt u nu al intekenen op het kookboek "Het Andere Recept".

Bestelformulier kookboek

Voorintekening kookboek "Het Andere Recept"

Kookboek
Recepten schrijven is dagelijks werk van artsen, maar wist u ook dat menig arts met verve de meest bijzondere recepten bereidt in de keuken? Een selectie van die recepten is samengevat in het kookboek "Het Andere Recept, van uw arts". In dit kookboek zijn verschillende voor-, hoofd- en nagerechten opgenomen waardoor een lekker menu kan worden samengesteld. Het kookboek is kleurrijk, overzichtelijk en informatief en de bereiding van de recepten is op een dergelijke wijze neergeschreven zodat het gerecht door een ieder is te maken. Veel kookplezier!
Prijs: € 4,95 Aantal:

Vul hieronder uw gegevens in. Velden met een * zijn vereist

Totaal: € 0,00

Nadat het kookboek gedrukt is zal middels het door u opgegeven mailadres contact met u worden opgenomen over betaling en levering van de bestelde boeken.