Kiwanis Enschede-Twente

Kookboek
Kiwanis > Nieuws

Zwemles voor Kinderen

Kind in Beweging project van Kiwanis Enschede-Twente helpt kinderen aan een zwemdiploma

Zwemles is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Een veel gehoorde reden is dat zwemles niet te betalen is voor ouders die er financieel wat minder voor staan. Dit was vandaag, 26 maart 2019, ook weer te lezen op NOS.nl “Te kleine schoenen en geen zwemles: kinderarmoede een groot probleem”. Kiwanis Enschede-Twente wil samen met de Stichting Leergeld hulp bieden om deze groep kinderen toch deel te laten nemen aan zwemles. Zwemles is en blijft namelijk heel belangrijk om vertrouwd en zelfredzaam te worden in het water en is tevens bevorderlijk om jonge kinderen meer in beweging te krijgen.

De opbrengst van het kookboek “Het andere recept van uw arts” zal dan ook een bijdrage leveren aan een project van de Stichting Leergeld om meer kinderen in staat te stellen een zwemdiploma te halen.