Kiwanis Geleen

Geleen

Kiwanis > Nieuws

Kiwanis helpt ChildTRAC

De stichting ChildTRAC van Chantalle Lacroix uit Geleen kan aan de slag met een onderwijsproject voor vergeten kinderen in Thailand.

Mede dankzij een donatie van Kiwanis Geleen kan begonnen worden met mobiele bibliotheek. Deze is onderdeel van een educatief programma om in onderwijs te voorzien voor kinderen die in isolatie leven in de Thaise jungle.

ChildTRAC street in al haar projecten naar integratie binnen de regionale cultuur en stimuleert lokale betrokkenheid met als doel een project op zichzelf te laten draaien. Hierdoor kunnen de projecten blijven plaatsvinden in een positieve opwaartse spiraal.

Met een donatie uit de opbrengst van de tweejaarlijkse Kiwanis Soiree, afgelopen november in de Mondial, geeft Kiwanis Geleen kinderen de kans op een betere start en de mogelijkheid te kunnen integreren in lokale scholen.

De kinderen worden uit hun isolement van illegaliteit gehaald door hen een kans te bieden om te kunnen leren, lezen en schrijven, aldus ChildTRAC. Dit alles is een goede start voor de toekomst, een nieuw begin en een kans op een hoopvoller bestaan.