Kiwanis Groningen

Groningen

www.kiwanis.nl
 • Vliegfeest strand bij Molenslag

 • Kinderburgemeester Hilversum Ilse spreekt congres toe

 • Informatie over het poppenproject

 • Kids Fun Program Congres 2019

  Op het bordes bij MCO

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >

Home

Jongeren uit Delfzijl varen uit

Zes groepen jongeren uit Delfzijl en omgeving maken deze week en aankomend weekend vaartochten op de Eems en de Waddenzee aan boord van de zeilklipper Willem Jacob. De tochten worden gefinancierd door de Kiwanis Club Groningen. De clubleden hebben afgelopen zomer het benodigde geld bij elkaar gebracht tijdens DelfSail.

 

Tijdens dat internationale zeilevenement (30 juni tm 3 juli) maakte de Kiwanis Club tochten met bedrijven en organisaties langs de talrijke Tall Ships en over de Eems en Dollard. De opbrengsten zijn bestemd voor het Jongerenwerk in Delfzijl en omgeving. In samenwerking met de Stichting Welzijn & Dienstverlening (SWD) in Delfzijl is het project ‘Alle hens aan dek’ ontwikkeld waarbij jongeren gedurende een dag of een weekend aan boord van de klipper Willem Jacob samen aan de slag kunnen. Zo leren ze met elkaar optrekken, samenwerken en ze krijgen de eerste kneepjes van het varen met zo’n schip onder de knie. De SWD komt in actie bij jongeren uit wijken waar veel problematiek is. Werkloosheid en gebroken gezinnen maken dat deze jongeren hun toekomst niet rooskleurig zien. Een project als ‘Alle hens aan dek’ kan daar verandering in brengen. 

De SWD heeft diverse groepen jongeren benaderd met de vraag of zij aan boord zouden willen meevaren. Twee groepen tot 16 jaar en drie groepen van 16 jaar en ouder hadden zich aangemeld. In totaal maken ruim 100 jongeren gebruik van dit aanbod. Ter voorbereiding van de tochten hebben ze zelf klusjes geklaard om de maaltijden en extraatjes aan boord te financieren. Een enkele supermarkt (de COOP in Harkstede) raakte zo enthousiast dat de eigenaar de jongelui van extra eten voorzag.

 

Ook de eigenaar van de 130-jarige klipper Willem Jacob deed een duit in het zakje en verhuurde het schip voor een speciale prijs. De Kiwanis Club Groningen, aangesloten bij een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, zet zich in voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Ook tijdens de vorige edities van DelfSail zamelden de Kiwanis geld in voor goede doelen die aan de jeugd van Delfzijl en omgeving ten goede kwamen.

Klik hier voor de berichten in de pers!

 

Jonge ruiters met en zonder beperking 


 Kinderen met en zonder beperking samen op ponykamp.

Idealisten
Toen Petra Datema en Frank Jansen, die al sinds 1980 in hun Martini-manege  voor kinderen met en zonder  beperking hun werk en idealen combineren, in contact kwamen met de Kiwanis Club Groningen, was het meteen duidelijk. 'We hoefden helemaal niets uit te leggen, want de Kiwanis hadden een super eenvoudig uitgangspunt, namelijk: - de kleinsten zijn onze grootste zorg - '. In 2000 waren deze Kiwanis behulpzaam bij de aankoop van paarden, waarop o.a. kinderen met een beperking konden rijden en zich ontplooien. In 2008 waren ze er in overalls met kwasten voor schilderwerk en in 2014 moest er van alles gebeuren aan het interieur van de bak.


Vervanging
Sinds midden 2016, na een sterfgeval van één van de paarden, was er geld nodig voor een jonger exemplaar, dat bovendien ook meteen nog getraind moet worden voor het gebruik door kinderen met een beperking. Verder was de bus aan vervanging toe. 'Samen met NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) kwam er een goede afstemming, want de Kiwanis maakten meteen €2500 over naar NSGK, die daar dan van hun kant de vermeerderingstoeslag van 50% bij kan voegen, zodat we rond de jaarwisseling hopen op totaal € 3750 .' Aldus Erica van Lente, die als vrijwillige fondsenwerver voor de Stichting Martinus het warme hart bij Serviceclubs en andere geldgevers, weet te vinden, juist omdat de kracht van de Martini Manege zit in de mix van jonge ruiters met en zonder beperking.

2017
Stichting Martinus, NSGK en Kiwanis Club Groningen zien uit naar 2017 en komen zeker nog weer eens terug in de media met nog meer behulpzame gevers, als de aanschaffingen zijn gedaan en zijn ingezet bij wat langzamerhand landelijk bekend staat als Martinus van Thesinge (GR)DelfSail

Van donderdag 30 juni tm zondag 3 juli 2016 vond in Delfzijl de zevende editie van Delfsail plaats. Een indrukwekkend zeilevenement, waaraan Tall Ships, Small Ships, jachten, platbodems, stoomschepen en motorboten deelnemen. Varend Erfgoed bezoekt Delfzijl. Kiwanis was aanwezig met diverse groepen gasten op de Zwarte Valk. Onze gasten hebben genoten van een prachtige zeiltocht en konden aansluitend de tallships bewonderen vanaf de waterkant, onder het genot van een natje en een droogje.

Het Boeken project 2015

De Kiwanisclub Groningen, heeft dit jaar een belangrijk project geadopteerd, waar we onze fundraising aan willen koppelen. Villa Joep, een organisatie van ouders van kinderen met Neuroblastoom Kanker. Villa Joep financiert, met vele particulieren en onze hulp, het onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte, omdat de overheid niet thuis geeft. Reden: er zijn te weinig gevallen per jaar!  Ga naar www.villajoep.nl voor alle informatie.

Wij , Kiwanis Groningen , gaan voor dit geweldige doel een fotoboek genaamd Grunnegers 2 op de markt brengen, waarin prachtige foto's van onze provincie te zien zijn, gemêleerd met  korte, leesbare commentaren. 100 pagina's met prachtige beelden, aangeleverd door professionele fotografen, en beoordeeld door een team wijze experts.

Dit boek gaan we verkopen voor € 17,50 per stuk. 

Mag niet in uw boekenkast of wachtkamer ontbreken! Natuurlijk ook een prachtig relatiegeschenk....
Meer informatie of bestellen? Bel 06-50508024 of bestel online op www.kiwanisfotoboek.nl

Onderstaande foto's zijn gemaakt op 17 december. CdK Max v/d Berg nam het eerste exemplaar in ontvangst en was daar heel blij mee!

GWEN IS BLIJ

De kleinsten zijn onze grootste zorg. Onder dat motto, proberen we kinderen te helpen.
Hoe groter hun problemen zijn, hoe meer wij beseffen, dat we soms misschien toch wel iets kunnen en daarom vooral ook moeten doen.

Op de vier foto's ziet u Gwen in haar nieuwe 'Hippocampe' rolstoel. Gwen lijdt aan een ongeneeslijke en afbrekende stofwisselingsziekte, maar is toch vaak een stralend middelpunt, zoals u op onderstaande foto's kunt zien. Eén van de hobby's van Gwen is de levende natuur, waaruit zij kracht put, ook al zit het soms zwaar tegen. Als we haar zo zien zitten te genieten, weten we dat we werkelijk iets hebben kunnen bijdragen.

O ja, Gwen en haar familie hebben nu ook nog een nieuwe hobby; ze zetten zich in voor de goede doelen van de Kiwanis, zoals verkoop van boeken, appelsap en andere acties.................

 

 

Boottocht Reitdiep 29 mei 2015

Op vrijdag 29 mei a.s. organiseert Kiwanisclub Groningen een boottocht over het mooie Reitdiep waarbij de netto opbrengst ten goede zal komen aan VILLA JOEP, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. U bent van harte uitgenodigd hiervan deelgenoot te zijn. Wat bieden wij u om u een onvergetelijke middag/avond te bezorgen:

- de rondvaartboot De Vlinderbalg met een ruim bovendek, bovensalon, benedensalon met uiteraard de nodige zitplaatsen zodat u de gehele boottocht vanuit Groningen tot Zoutkamp optimaal kunt genieten van het uitzicht over het Reitdiep en haar geweldige omgeving waar we aan voorbij varen.

- de nodige verfrissingen en een professioneel koud- en warm buffet waarbij de bemanning u op uw wensen bedient.

- de terugreis vanuit Zoutkamp naar Groningen in een luxe touringcar (u wordt weer afgeleverd bij de opstapplaats)

- tijdens de vaart zal een uitstekend ingevoerde gids van het Groninger Landschap u alles vertellen over wat u allemaal kunt zien.

- duur boottocht ongeveer 5 uur

- Kosten per persoon 75 euro

Afvaartijd: tussen 14.00 en 15.00 uur

Opstapplaats: nog nader te bepalen (er zullen voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn). Uw deelname betekent een geweldige steun voor ons als Kiwanisclub en Villa Joep.

Klik hier voor opgave

 

Ook het kookfeest 2015 bij "t Kookpunt van Paul Rodenberg was weer een enorm succes: blije kinderen, glunderende coaches en andere coach4you-ers samen in een geweldig ontspannen en gezellige sfeer. Ook samen koken bindt, dat hebben we weer ervaren. Dank aan het team van Paul en vooral ook aan Kiwanis club Groningen die ons dit feest aanboden.De foto's zijn gemaakt door Marielle Gebben.

 

Informatieve brochure voor Kiwanis Huis-gasten

Het Kiwanis Huis Groningen is in 2006 met financiële steun van Kiwanis Nederland
ingericht in het Groninger Martini Ziekenhuis. De Kiwanis Club Groningen onderhoudt
sindsdien nauwe banden met dat opvanghuis voor ouders van kinderen die in het
naastgelegen Brandwondencentrum zijn opgenomen. Ten behoeve van de exploitatie en
de uitbreiding werden regelmatig financiële donaties gedaan. Om de gasten in het Kiwanis
Huis Groningen te informeren over de Kiwanisgedachte is een brochure gemaakt. Deze
is woensdag 20 maart jl. in duizendvoud aangeboden aan Jacob Blik, unit-chef van het
Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.


Op de foto biedt Hein Bekenkamp namens de KC Groningen de brochures aan Jacob Blik
aan.

Klik hier voor foto's van het Kiwanis Huis Groningen. 

 

Mijne dames en heren, leden Kiwanis Nederland,

Na de succesvolle ingebruikname van het Kiwanis Huis in het Martini Ziekenhuis te

Groningen, waar de ouders van de in het Brandwonden-centrum opgenomen kinderen

kunnen overnachten en verblijven heeft de Kiwanis Club te Groningen opnieuw-

maar nu- een Kiwanis Borg te introduceren.

Als fundraisingproject hebben wij de (tijdelijke) hand weten te leggen op

een tot woonverblijven omgebouwde voormalige boerderij aan de rand van het

centrum van de stad Groningen. Na het met vereende krachten voorzien van

fris schilderwerk, nieuwe vloerbedekking en het herstellen en inrichten van de

badkamers, en bovenal het aanbrengen van een brand/rookmeldsysteem mogen

wij de woningen namens de eigenaren te huur aanbieden als studentenappartementen

voor de komende drie kalenderjaren. Wij hebben van de Gemeente Groningen de

volledige medewerking gekregen deze woonverblijven te mogen verhuren met

inachtneming van de daarvoor bedoelde eisen en vergunningen.

Natuurlijk willen wij onze landelijke Kiwanisleden ook de gelegenheid

bieden hun kinderen of die van hun relaties in deze studentenkamers te huisvesten.

Als u geïnteresseerd bent zullen wij u desgevraagd de huurvoorwaarden toesturen.

De huur voor de nog beschikbare kamer(s) inclusief de kosten voor gas/water/stroom

(bij normaal verbruik), WiFi, TV-aansluiting, gebruik van afwasmachine, wasmachine,

wasdroger, ingerichte keuken en sociale ruimte is 350 Euro per maand. Ook een

overdekte fiets of scooter stalling staat ter beschikking.

Mocht u belangstelling hebben aarzel niet contact op te nemen, het (studenten) woning

tekort is in Studentenstad Groningen nog steeds enorm.

Begin maart hebben wij al een vijftal kamers verhuurd aan stadse studenten. Ongetwijfeld

zijn de woningen aan het eind van april bezet.

Vriendelijke groet,

G. Bouwhuis, Fund R&S cie. Groningen.

 

 

Vier audio- en computersets naar Martini Ziekenhuis

Kiwanisgeld voor brandwondenpatiëntjes

 

De Kiwanis Club Groningen heeft dinsdag 11 december vier audio- en computersets aangeboden

aan het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen. De sets zijn bedoeld voor

jeugdige patiënten die in het Brandwondencentrum zijn opgenomen. Met de aanschaf was een

bedrag van € 5.000,- gemoeid.

De vier sets zijn zo samengesteld dat de patiënten ze vanuit hun bed kunnen bedienen. Met behulp van apps

kunnen zij hun eigen voorkeurprogrammaatjes downloaden. De patiëntenkamers in het

Brandwondencentrum hebben alle voor dat doel een wifi-aansluiting.

De Kiwanis Club Groningen heeft een bijzondere band met dit Brandwondencentrum.

In 2006 is door de ruim honderd Kiwanis Clubs in Nederland de inrichting van het Kiwanis

Huis mogelijk gemaakt. Dat Huis beschikt over logeerkamers en gemeenschappelijke

ruimten in het ziekenhuis waar ouders van kinderen kunnen verblijven gedurende de

opname van hun kind. Daarnaast heeft de Kiwanis Club Groningen met enige regelmaat

geld gedoneerd voor specifieke voorzieningen in het Kiwanis Huis en nu dus specifiek

voor de in het Brandwondencentrum opgenomen kinderen.

Kiwanis Club Groningen maakt deel uit van Kiwanis International. Kiwanis International,

een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor

de medemens en in het bijzonder voor kinderen. De Kiwanis organisatie werd in 1915 in 

het Amerikaanse Detroit opgericht en is inmiddels in 96 landen over de hele wereld en in

alle culturen actief. De Kiwanis Club Groningen werft fondsen voor uiteenlopende projecten

ten dienste van kinderen in de regio Groningen en de rest van Nederland.

 

 

Dankzij verkoop fotoboek ‘Grunnegers’

€ 11.000,- voor Kiwanis Huis Groningen

 

Het bestuur van het Kiwanis Huis Groningen heeft donderdag 2 mei een cheque ter waarde

van € 11.000,- ontvangen. Met deze gift van twee Groninger Kiwanis Clubs kan dit logeerhuis

in het Martini Ziekenhuis in Groningen allerlei extra voorzieningen realiseren. Deze zijn

bedoeld voor ouders van kinderen, die zijn opgenomen in het Brandwondencentrum van dit ziekenhuis.

 

Afgelopen najaar hebben de Kiwanis Clubs Groningen en Winsum ’t Hogeland een fotoboek

geproduceerd met daarin een honderdtal foto’s van de mooiste plekjes in stad en provincie

Groningen. Het boek ‘Grunnegers’ werd in november 2011 in het bijzijn van Commissaris

der Koningin, Max van den Berg, gepresenteerd.

Het fotoboek is inmiddels uitverkocht. De beide Kiwanis Clubs beraden zich op een volgende

uitgave van een vergelijkbaar fotoboek.

 

Het Kiwanis Huis in Groningen heeft de beschikking over zes logeerkamers en gemeenschappelijke ruimten,

die alle in het ziekenhuis zijn ondergebracht. Zo kunnen ouders en familie van de opgenomen kinderen

steeds dichtbij zijn. De inrichting van dit logeerhuis is in 2006 mogelijk gemaakt door de ruim honderd

Kiwanis Clubs in het Kiwanis District Nederland.

 

Een cheque van € 11.000,- voor het logeerhuis ten behoeve van ouders en familieleden van kinderen die zijn opgenomen

in het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis Groningen. Penningmeester John Savenije (midden rechts) en

secretaris Jacob Blik van het Kiwanis Huis Groningen-bestuur worden geflankeerd door de twee initiatiefnemers van

dit project, Riek van der Harst van Kiwanis Club Winsum ’t Hogeland en Minus Verheijen van Kiwanis Club Groningen.

Kiwanis

© 2020 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube