Kiwanis Heerlen - Maastricht

Heerlen - Maastricht

www.kiwanis.nl
Kiwanis
Kiwanis > Wat is Kiwanis?

Wat is Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Op vele manieren proberen deze clubs met vrijwilligers bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Kiwanisclubs in Nederland

In 1965 werd in Nederland de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam. Momenteel telt Kiwanis Nederland ruim 2500 leden in 125 clubs, ondergebracht in 16 regio’s, de zogeheten divisies. Kiwanis Nederland komt voort uit Kiwanis International, die haar roots in Amerika heeft .(21 januari 1915 in Detroit, Michigan,) Kiwanis Nederland werd in 1986 een zelfstandig district van Kiwanis International. Kiwanis kent geen leeftijds- en beroepsbeperkingen. Op basis van respect en onderlinge vriendschap, zetten mannen en vrouwen zich in om de minder bedeelden in onze maatschappij (lokaal of wereldwijd) een helpende hand te reiken. Gezamenlijk worden doelen bepaald en worden de nodige fondsen verkregen door het organiseren van allerlei evenementen. 'Roll up sleeves' is één van de karaktereigenschappen van leden van Kiwanisclubs. 

Onder het motto: "Serving the Children of the World" streven de Kiwanisclubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur. De drie belangrijkste pijlers waarop Kiwanis leden aan het motto invulling geven zijn: 'Fun, Friendship and Fundraising'.

De clubs, gemengd of alleen met mannen of vrouwen als lid, vormen de pijlers van Kiwanis. De leden ontmoeten elkaar met regelmaat. Deze bijeenkomsten vinden meestal plaats op een vaste locatie en hebben het karakter van een informele vergadering, veelal gecombineerd met een gemeenschappelijke lunch of diner. Vanuit commissies worden plannen voorgelegd en besproken met betrekking tot de projecten waarvoor de club zich wil inzetten. Naast deze werkvergaderingen ontmoeten de leden elkaar in social events of fundraisingsactiviteiten. Op deze wijze wordt de onderlinge vriendschap en solidariteit verdiept. 

 

 

 

Kiwanis

© 2019 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube