Kiwanis Land van Cuijk

Land van Cuijk

www.kiwanis.nl
 • Verwendag kinderen voedselbank 10-03-2017

  Datum: zaterdag 10 maart 2018 Locatie: De Spelerij – Uitvinderij Veldweg 5, 6952 GX Dieren Zorgeloze dag voor kinderen door Kiwanis Via de Voedselbank in de gemeenten Rheden en Doesburg hebben ouders 37 kinderen opgeven om een dag in het zonnetje te worden gezet. Kiwanis verzorgde voor deze kinderen op zaterdag 10 maart een actieve en onbezorgde dag bij De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren. De kinderen werden ’s morgens opgehaald/gebracht en na een inspannende dag weer thuis gebracht of opgehaald. Alle kosten zijn door Kiwanis betaald met geld van eerdere projecten zoals de jaarlijkse Haringparty en de Wildparty. De kinderen hebben zich de hele dag vermaakt. In de ochtend vrij spelen in de Spelerij en ontdekken in de Uitvinderij. Ze werden geschminkt, hebben samen brood voor de lunch gebakken en in de middag kwam circus Studio 26 een interactieve voorstelling geven. Na een succesvolle dag werden de blije maar vermoeide kinderen door Kiwanis weer naar huis gebracht of opgehaald.

 • Dromen?

  KC Rheden Veluwezoom realiseert dromen! Dromen van een wereld waarin ieder kind gezond, gelukkig en geliefd is. Dream4kids en Kiwanis doen daar samen wat aan.

 • Haarwens

  Het zal je maar gebeuren. Ziek en dan al je haren weg! Haarwens helpt kinderen een beetje met een mooie pruik van echt haar. Kiwanis Goirle Mark & Leij helpt met een lunch en een bijdrage

 • Voor kinderen, met jongeren ...

  Als je voor Unicef iets organi-seert, dan organiseer je natuur-lijk ook een leermoment voor horeca studenten. Mes, kanten! Bron: Gazet v Roosendaal

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >
 • De Kiwanispop

  De Kiwanispop wordt aangeboden door Kiwanis Clubs in Nederland. Al sinds 1993 delen Kiwanis Clubs over de hele wereld de poppen uit aan kinderen in ziekenhuizen.

  Lees verder >

Home

Welkom op de evenementensite van Kiwanisclub Land van Cuijk. 
Op deze site vind je allerlei info over de activiteiten die door Kiwanisclub Land van Cuijk in de regio georganiseerd worden.

Wat is Kiwanis?

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Want waar een gezond kind wel duizend wensen heeft, heeft een ziek kind er maar één….
Clubs kunnen gemengd zijn of alleen bestaan uit mannen of vrouwen. De leden van de clubs zijn in principe afkomstig uit alle lagen van de bevolking waarbij als regel geldt dat normaal gesproken uit elke beroepsgroep maar één vertegenwoordiger lid is.
Kiwanis telt in Nederland op dit moment een kleine 3.000 leden.

Vast staat dat de woorden 'NunKee-wan-is' de basis vormen van de huidige naam Kiwanis. Deze woorden vormden een uitdrukking in de taal van de Ochipew Indianen, die leefden in de omgeving van Detroit. In Nederland wordt de naam Kiwanis tegenwoordig graag uitgelegd als 'laat zien wie en wat je bent' en 'behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

De bekendste regionale activiteiten die Kiwanisclub Land van Cuijk organiseert zijn o.a. de Caribbean Soul Night, Muziek in de Maïs en de haringparty.

In het recente verleden zette Kiwanisclub Land van Cuijk zich o.a. in voor:

 • Het Kinder-Oncologisch Centrum in Nijmegen
 • Een schoolgebouw in Zimbabwe
 • Dagverblijf De Parasol in Cuijk
 • Voedselbank Land van Cuijk
 • Manege Seurenheide om het paardrijden voor mensen met een beperking medemogelijk te maken.
 • Kiwanishuizen bij de brandwondencentra in Beverwijk, Rotterdam en Groningen
 • Stichting Leergeld Land van Cuijjk
 • Het zelf meehelpen met de bouw van zes huizen in Ghana

 

Kiwanis

© 2018 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube