Kiwanis Land van Cuijk

Kiwanis > Men at Work

Men at Work

Kiwanisdag

De mannen van Kiwanisclub Land van Cuijk (en zeker niet te vergeten hun partners...!) steken graag zelf de handen uit de mouwen. Bijvoorbeeld op de jaarlijkse (internationale) Kiwanisdag, de eerste zaterdag van april. Een soort NL-Doet dus.
Door het jaar heen worden diverse activiteiten ontplooid om gelden binnen te halen die vervolgens weer besteed kunnen worden aan diverse goede doelen. Op Kiwanisdag is het anders: dan zetten de leden zich in om diezelfde dag nog, door eigen inzet, een project verwezenlijkt te krijgen.
En bij voorkeur voor kinderen.Niet voor niets is de slogan van Kiwanis: Serving the Children of the World.

Een paar jaar geleden bestonden de werkzaamheden uit het vernieuwen van de 617,5 meter lange omheining van manege Seurenheide in het Noord-Limburgse Well. Stichting Manege Seurenheide heeft als doel het bevorderen van het paardrijden voor invalide ruiters en het integreren van validen met mindervalide ruiters. Met de hulp van ruim veertig vrijwilligers streven zij al vanaf 1973 naar kwaliteit wat beloond is met vier sterren van de Federatie van Nederlandse Rijscholen.

Paardrijden voor mindervaliden zorgt voor sociaal contact; samen met hun vriend het paard, zonder veel moeite rondstappen en de wereld bekijken vanaf de rug van het paard. Luisteren naar instructies, het contact met paard en begeleider en het rekening houden met mederuiters. Maar het zorgt ook voor het ontspannen van stijve spieren door de bewegingen van het paard. De kinderen leren omgaan met het paard door het samen te verzorgen en te aaien.

Niet mis wat er die dag in 2011 door de Kiwanismannen allemaal gepresteerd is. 494 planken er af, 247 palen er uit en weggebracht, 247 gaten geboord, 247 palen verdeeld en geplaatst, 1482 palen in handen gehad, 988 houtdraadschroeven er uit gedraaid en er weer in, 494 planken er op, 494 isolatoren er uit en er weer in gedraaid, 1.235 meter schrikdraad opgerold, 1.235 meter schrikdraad aangebracht. En dat allemaal in één dag.

Of, in 2010, het aanbrengen van een landkaart op het schoolplein van een basisschool in Cuijk, en het verplaatsen van een verkeerd geplaatst fietsenhok op een andere basisschool, ook in Cuijk.

En het meest recent, april 2014, het interieur van de basisschool in Escharen verfraaien.

Het schilderen van de gangen, ramen en deuren om de school voor de leerlingen weer een eigentijds fris gezicht te geven.
Met allerlei acties op school heeft men geld opgehaald voor de materialen om te kunnen schilderen. Ook de ouders zijn al bezig geweest met het schuren maar het was echt een behoorlijk groot project.
Kiwanisclub Land van Cuijk stak een helpende hand toe.

Kiwanis International heeft de Kiwanisdag in het leven geroepen om wereldbreed de leden in de gelegenheid te stellen zich dienstbaar te maken aan de samenleving. Ten voordele van een kind, een gezin, een gemeenschap en daardoor van de wereld.

Serving the Children of the World, oftewel inzetten voor kinderen die best wat steun kunnen gebruiken, in welke vorm dan ook. Daar staat Kiwanisclub Land van Cuijk voor. Ook op deze dag bij Seurenheide