Kiwanis Leiden

Leiden

Kiwanis > Nieuws

Onze donatie aan Neesim Nutrition Centre in Ghana

Het geld dat wij als Kiwanis Leiden bij elkaar brengen, onder andere door het inzamelen van cartridges en telefoons, wordt ingezet voor kind-gerelateerde goede doelen, zowel dichtbij als ver weg. In het noorden van Ghana dragen we financieel bij aan het Neesim Nutrition Centre van Project Share. Hier worden ondervoede baby’s opgenomen en behandeld

Begin dit jaar konden we het Voedingscentrum van Project Share € 1.000 overmaken. In augustus werden we verrast met een uitgebreid rapport, verslag en verantwoording van het Neesim Nutrition Centre over het eerste half jaar van 2017. Er werden in die periode maar liefst 49 kinderen met ondervoedingsverschijnselen opgenomen. Gemiddeld verblijven de kinderen, meestal samen met de moeder, zes weken in het centrum. Als de kinderen voldoende op gewicht zijn kunnen ze weer naar huis. De moeders hebben dan veel voorlichting gehad over de juiste voeding voor hun baby’s. Het is de bedoeling dat de moeders hetgeen ze geleerd hebben ook overbrengen aan andere moeders in hun dorp.

Als Kiwanis zijn we blij met deze samenwerking, en ook positief verrast door de verantwoording van onze donatie. We realiseren ons nu des te meer dat we een heel goed doel ondersteunen, dankzij de donaties ingeleverde telefoons en cartridges o.a. door de inwoners van Kaag & Braassem en Alphen a/d Rijn.