Kiwanis Leiden

Leiden

Kiwanis > Landelijke campagne 'Stop Tetanus'

Landelijke campagne 'Stop Tetanus'

Kiwanis en UNICEF bundelen krachten tegen tetanus

Onder de naam STOP Tetanus heeft Kiwanis de afgelopen jaren invulling gegeven aan het internationale ELIMINATE project waarin Kiwanis International en UNICEF hun krachten bundelden om een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen. Deze dodelijke zieke eist jaarlijks het leven van 60.000 onschuldige baby’s en een groot aantal vrouwen. De gevolgen van de ziekte zijn ondraaglijk: pasgeborenen lijden aan terugkerende pijnlijke spierkrampen en extreme gevoeligheid voor licht en aanraking.

100 miljoen dollar nodig om tetanus in 2015 uit te roeien

Om te zorgen dat tetanus bij moeders en pasgeborenen in 2015 is uitgeroeid, moeten 129 miljoen moeders en hun baby’s worden ingeënt. Er is behoefte aan vaccins, injectienaalden, veilige opslag- en transportmethoden, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer. Hiervoor is 100 miljoen dollar nodig en het toegewijde werk van UNICEF en alle leden van de Kiwanis-familie.

Najaar 2016 heeft Monique van der Ven als ambassadeur van UNICEF een cheque van 100 miljoen dollar in ontvangst mogen nemen. Officieel is hiermee het project afgesloten.

Samenwerking tussen Kiwanis en UNICEF al eerder succesvol

Al eerder bundelden Kiwanis en UNICEF hun krachten in de strijd tegen ziekten door jodiumgebrek. Dit was een van de belangrijkste successen op het gebied van de gezondheidszorg van de 20e eeuw. Nu streven ze ernaar tetanus bij moeders en pasgeborenen uit te roeien. Omdat het project zich richt op de allerarmste en meest verwaarloosde moeders en baby’s, krijgen zij toegang tot aanvullende, levensreddende gezondheidszorg. Het einde van deze ziekte betekent het begin van een betere gezondheid voor vele gezinnen.

Meer informatie via www.stoptetanus.nl

Bankrekening Stop Tetanus project

Stort uw donaties en fund raising opbrengsten op de rekening van: Stichting Kiwanis Nederland Fonds 65.84.62.156 ING Bank Tegelen