Kiwanis Lelystad

Lelystad

www.kiwanis.nl
 • Verwendag kinderen voedselbank 10-03-2017

  Datum: zaterdag 10 maart 2018 Locatie: De Spelerij – Uitvinderij Veldweg 5, 6952 GX Dieren Zorgeloze dag voor kinderen door Kiwanis Via de Voedselbank in de gemeenten Rheden en Doesburg hebben ouders 37 kinderen opgeven om een dag in het zonnetje te worden gezet. Kiwanis verzorgde voor deze kinderen op zaterdag 10 maart een actieve en onbezorgde dag bij De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren. De kinderen werden ’s morgens opgehaald/gebracht en na een inspannende dag weer thuis gebracht of opgehaald. Alle kosten zijn door Kiwanis betaald met geld van eerdere projecten zoals de jaarlijkse Haringparty en de Wildparty. De kinderen hebben zich de hele dag vermaakt. In de ochtend vrij spelen in de Spelerij en ontdekken in de Uitvinderij. Ze werden geschminkt, hebben samen brood voor de lunch gebakken en in de middag kwam circus Studio 26 een interactieve voorstelling geven. Na een succesvolle dag werden de blije maar vermoeide kinderen door Kiwanis weer naar huis gebracht of opgehaald.

 • Dromen?

  KC Rheden Veluwezoom realiseert dromen! Dromen van een wereld waarin ieder kind gezond, gelukkig en geliefd is. Dream4kids en Kiwanis doen daar samen wat aan.

 • Haarwens

  Het zal je maar gebeuren. Ziek en dan al je haren weg! Haarwens helpt kinderen een beetje met een mooie pruik van echt haar. Kiwanis Goirle Mark & Leij helpt met een lunch en een bijdrage

 • Voor kinderen, met jongeren ...

  Als je voor Unicef iets organi-seert, dan organiseer je natuur-lijk ook een leermoment voor horeca studenten. Mes, kanten! Bron: Gazet v Roosendaal

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >
 • De Kiwanispop

  De Kiwanispop wordt aangeboden door Kiwanis Clubs in Nederland. Al sinds 1993 delen Kiwanis Clubs over de hele wereld de poppen uit aan kinderen in ziekenhuizen.

  Lees verder >

Home

  

                                               

 Welkom op de website van Kiwanis Club Lely(stad) 

Kiwanis Club Lelystad is een serviceclub en vriendenclub en is opgericht op 26 mei 1984. Kiwanis Club Lelystad maakt onderdeel uit van Kiwanis International, een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, die zijn oorsprong kent in Amerika, ontstaan op 21 januari 1915 te Detroit.

Het doel van een Kiwanisclub is, om naast het onderhouden van onderlinge vriendschappelijke banden, gezamenlijk geld bijéén te brengen, te verdienen, door het bedenken en exploiteren van activiteiten
(fundraising) en deze te vergeven (fundspending) aan goede doelen.
De focus ligt wereldwijd op kinderen, vandaar dat u overal tegenkomt de slogan:
"Serving the children of the world".

Wij maken als Kiwanis Club Lelystad deel uit van Kiwanis Distrikt Nederland.  
In Nederland bestaan er op dit moment  zo’n 125 Kiwanis Clubs,  welke gezeteld zijn in met name de grotere plaatsen en/of streken,  met gemiddeld circa  20 leden per club,
hetgeen neerkomt op plusminus 2500 leden in Nederland.

Distrikt Nederland maakt op haar beurt weer deel uit van KIEF, ofwel Kiwanis International European Federation, ofwel Regio Europa.                     
In Europa zijn er op dit moment 9 districten vertegewoordigd.  

Kiwanis Club Lelystad kent ca. 30 zeer enthousiaste leden.
Bij (natuurlijk) verloop wordt er bij de werving van nieuwe leden nadrukkelijk gekeken naar de beroepsachtergrond van het kandidaat lid. Het streven is er naar om uit alle beroepsgeledingen wel een lid vertegenwoordigd te hebben. 

Voor meer informatie verwijzen wij u kortheidshalve naar de website van Distrikt
Nederland. Click:  www.kiwanis.nl .

 

Kiwanis

© 2018 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube