Kiwanis Leusden

Leusden

Kiwanis > Club historie

Club historie

In 1996 hebben 12 mannen het initiatief genomen een nieuwe serviceclub in Leusden op te richten. Allen hadden ervaring met serviceclubs. Een jaar daarop besloten ze zich aan te sluiten bij de internationale Kiwanis-organisatie. Vooral het motto van "Serving the children of the world" sprak zeer aan.

In 1999 was de club uitgegroeid tot ruim 20 mannen en konden we ons gaan klaar maken voor onze charter. Het officiële moment waarop de club volwaardig lid is van Kiwanis Nederland en dus ook van Kiwanis International.

Bij een charter, een interne gebeurtenis hoort ook een charterproject. We hebben een van de grootste charterprojecten in de geschiedenis van de Kiwanis gerealiseerd. Samen met het Astmafonds hebben we een Luchtbus ingericht waarmee voorlichting over Astma gegeven wordt aan leerlingen van de basisscholen (meer informatie en foto’s onder het kopje projecten) Ruim 200.000 euro is intussen aan dit project besteed. Dit geld is opgebracht door sponsoren en eigen activiteiten van de club.

Op 28 januari 2001 zijn we gecharterd tijdens een officiële installatievergadering, gevolgd door een daverend feest.

Het eerste lustrum werd in mei 2006 gevierd. Het bijbehorende lustrumproject was uitbreiding van het clubhuis van scoutinggroep Manitoba in Leusden

Het tweede lustrum werd in mei 2011 gevierd met een HUDMO dag op Stadsboerderij De Vosheuvel. Op deze kinderboerderij komt ons tweede lustrumprject te staan: een nieuw nachtverblijf voor de dieren. Inmiddels kunt u het allen bewonderen, het is nagenoeg af!