Kiwanis Leusden

Leusden

www.kiwanis.nl
Kiwanis
Kiwanis > Nieuws

Nieuws

Spannende nieuwe speelplek in de Hamershof


Spannende nieuwe speelplek in de Hamershof

Leusdense kinderen hebben er binnenkort een mooie speelplek bij: de Yalp Memo, een interactief speelelement midden in Leusden, op het Plein in de Hamershof. En dat dankzij de jeugdgemeenteraad van Leusden, die vond dat de gemeente zich moet inzetten voor een gezonde leefstijl.

Yalp Memo staat voor Memory & Movement. Het toestel laat kinderen bewegen en leren op een ronde spelvloer met zeven spelpilaren Ze kiezen een spel via het touchscreen op een van de pilaren. Dat kan tikkertje of memory zijn, of een kennisvraag van Quest met leuke weetjes. Deze vorm van spelen en leren, tegen maar ook mét elkaar, is nieuw en past goed bij het huidige tijdsbeeld.

Samen voor elkaar krijgen

Het speelveld kon worden aangelegd dankzij bijdragen van Kiwanis Club Leusden en het Wim Wahle Jeugdfonds. Verantwoordelijk wethouder Patrick Kiel is er enthousiast over: “Wat een gave nieuwe speelplek is dit. En het is een mooi voorbeeld voor de kracht van het collectief! Als we samen de schouders er onder zetten, bereiken we zoveel meer voor Hart van Leusden. Of dat nu met vastgoedeigenaren, winkeliers en in dit geval onze jeugdgemeenteraadsleden en twee geweldige fondsen is.”

Jeugdgemeenteraad

Dit type speelelement was een wens van de jeugdgemeenteraad. De jonge raadsleden van groep 7 en 8, komen vier keer per seizoen bij elkaar om te overleggen over allerlei thema’s. Ze debatteren onder leiding van burgemeester Gerolf Bouwmeester over hun onderwerp en stemmen over het advies aan de gemeenteraad.

Officiële opening

Wethouder Patrick Kiel opent de speelplek officieel, samen met alle betrokkenen op zaterdag 23 november om 13.00 uur.


Aanmelden voor leden:

Meer nieuws

06/02De tweede Leusden Spring Rally gaat van start. Mis het niet!
25/11Een nieuw interactief speeltoestel op 't Plein in Winkelcentrum Hamershof is nu al razend populair
16/11Bomen planten bij Beekdal
28/06Kidsrun Leusden 2019
28/0625.000 Euro t.b.v. Speeltoestel Hamershof
20/04Leusdens Aspergediner komt eraan!

Kiwanis

© 2020 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Leusden volgen:

FacebookTwitterLinkedin