Kiwanians reading

Blog Gouverneur Carel Maass januari 2020

Blog Gouverneur januari 2020

Beste mede Kiwanis leden,

Met het jaar 2020 is er ook een nieuw decennium begonnen.

Ik hoop dat jullie allemaal leuke feestdagen hebben gehad en wens iedereen een goed, gezond, gelukkig, voorspoedig 2020 en verder.

Samen met Piet Derks (Elect - Gouverneur) ben ik namens het bestuur van het district Nederland half december op bezoek geweest op het Kiwanis International kantoor te Gent, waar we uitgebreid met de stafmedewerkers hebben gepraat over de laatste ontwikkelingen binnen Kiwanis International.

Kiwanis International stuurt erg aan op ledengroei, wij hebben aangegeven dat Nederland vooral aanstuurt op de inzet van de leden voor kinderen en na stabilisatie van het ledenaantal, langzaam maar zeker weer gaat werken aan groei.

De eerste cijfers van onze inzet voor kinderen zijn echt indrukwekkend, hopelijk komen de “Serving” cijfers van de overige clubs ook spoedig.  Als we deze cijfers hebben, kunnen we nog beter laten zien dat Kiwanis heel veel voor kinderen betekent.

Voor het unieke Nederlandse plan om meer vrouwelijke Kiwanis leden te werven hebben wij subsidie bij Kiwanis Europa aangevraagd.  Ook is er een subsidieaanvraag gedaan voor de verdere ontwikkeling van het gebruik van de social media.

Tegenslag is er bij de ontwikkeling van de nieuwe website. De ledenadministratie is de basis waarmee leden kunnen inloggen.  Er zijn op dit moment discussies over waar de administratie wordt gehotst, blijft die in de VS of terug naar Europa.  Wordt vervolgd, maar een goede website is essentieel, dus jammer dat door externe factoren vertraging is opgetreden in de modernisering.

In de maanden februari en maart staan de regiovergaderingen gepland.  Houden jullie onderstaande datums vrij in de agenda?

Met Kiwanis groet

Carel Maass, Gouverneur Kiwanis Nederland 2019-2020

13 februari           regio A   Limburg en Oost Brabant (divisie 7, 8 en 13)

7 maart             regio B    West-Brabant en Zeeland (divisie 6, 10 en 12)