Kiwanis Serviceclubs Nederland

Nederland

Kiwanians reading

Nieuws

Blog Gouverneur juli 2018


Blog Gouverneur juli 2018

Blog juli 2018 

Tijdens het LG weekend in juni  werd ik getroffen door het vreselijke bericht dat mijn beste vriend en inspirerend maatje plotseling was overleden. Op de fiets, een hartaanval.

Velen van jullie zullen een diep en rauw verdriet herkennen. Maar het leven gaat meteen door en na de herdenking vertrok ik naar Las Vegas voor het bijwonen van het Kiwanis Congres. Dat viel niet mee, in een harde schreeuwende stad.

Maar daar was wel mijn Kiwanis familie.

Samen  ontbijten met Hennie de Pauw en zijn lieve vrouw om de nominatie te vieren van het prachtige Hebi project in Rotterdam. Dan ben je toch een klein beetje trots dat Rotterdam internationaal 1 van de 10 prachtige projecten is. 10 Wereldwijd fantastische projecten die iets voor kinderen doen.

Als je zo met jezelf bezig bent en kijkt naar de wereld om je heen, vraag je je af of het zin heeft om tijd, geld en energie te besteden aan congressen zoals in Baveno, Las Vegas … en Venray. Er wordt door onze dames enorm veel tijd en energie gestopt in het organiseren van het evenement.

Dagenlange gesprekken over Kiwanis … het heeft absoluut een persoonlijke meerwaarde. Het samen deelgenoot zijn van dit ene mooie onderwerp, het verdiepen in één gezamenlijk thema, één motto; daardoor ontstaat er verbinding. Als je achter ons motto ‘serving the children of the world’ staat en lid van Kiwanis bent vanwege dit motto, dan is dit alleszins de moeite waard.

Kiwanis-leden organiseren ieder jaar bijna 150.000 serviceprojecten, besteden meer dan 6 miljoen uur aan service en zamelen bijna 107 miljoen dollar per jaar in voor gemeenschappen, gezinnen en projecten. De Key Club-leden doen 12 miljoen uur dienstverlening per jaar, en de CKI-leden doen daar nog eens 500.000 uur bovenop! De Aktion Club-leden schenken de club ieder jaar nog eens 92.000 uur service. Als je alles bij elkaar telt, kom je op meer dan 18 miljoen uur dienstverlening per jaar!

En ook een Gouverneur krijgt iedere dag weer een nieuwe vraag om over na te denken. Het is zó nodig om dit te delen, te bespreken, proberen tot een goede oplossing te komen. Dat kun je door samen te werken. 

Wat is het fijn als je elkaar dan ook kunt ontmoeten. We hebben een organisatie nodig om zaken te regelen. Zeker is niet alles zomaar oké, zeker moeten we blijven kijken waar we kunnen veranderen.

Maar juist door steeds ‘te voelen’ dat het gaat om kinderen in deze wereld, om kinderen in onze eigen omgeving, om kinderen die het veel minder hebben. Daarvoor willen en moeten we elkaar ontmoeten en daarvoor organiseren we congressen, want dan pas voel je weer hoe sterk we verbonden zijn.

Las Vegas, Baveno, Venray! Het heeft enorm veel zin, want in het ontmoeten ontstaat contact, inspiratie en motivatie. Ook in bijvoorbeeld Taiwan en Australie werken ze hard voor onze kinderen.

Maar jullie zijn zéér welkom in Venray, om ons samen Kiwanis lid te voelen, en daar ben ik TROTS op.  

Det Verhoeven

Gouverneur 2017 - 2018

 

Meer nieuws

19/06Koken met de sterren van ZiZo
17/06Pop voor een pop aktie van Kiwanis Club ´Rheden de Veluwezoom´ groot succes!
12/06Mooie opbrengst meimarkt voor Gijsje Eigenwijsje
09/06Art Laren 2019
06/06Kiwanis 's-Hertogenbosch: Succesvol sponsordiner
03/06Ruim 600 euro voor Theaterproject schooljeugd Breda
31/05Blog Gouverneur Peter Pietersen juni 2019
31/05Kandidaat Gouverneur Elect Piet Derks
31/05Kandidaat Gouverneur Elect Sjoerd Timmermans
31/05Oproep voor lustrumprojecten
>   >>

Interesse in Kiwanis?

Meer informatie over Kiwanis aanvragen:Stuur mij meer informatie over Kiwanis.
Ik zou graag vrijblijvend een Kiwanis club bezoeken.

Nieuwsbrief ontvangen?

* verplicht veld

Marketingtoestemmingen

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Kiwanis Nederland:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

Nieuws aanbieden

Kiwanis Nederland, verspreidt nieuws via:

  • Kiwanis.nl
  • Facebook
  • Twitter
  • De Kiwanis Nederland App
  • De Kiwanis Nederland nieuwsbrief

Nieuws aanbieden kan op 2 manieren:

Kiwanis Serviceclubs Nederland

© 2019 Kiwanis Serviceclubs Nederland
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen

Facebook Twitter Linkedin Youtube