Kiwanians reading

Corona Kiwanis Nederland

Beste Kiwanis-leden in Nederland,

Het zal jullie duidelijk zijn dat de huidige coronacrisis in de wereld en dus ook in Nederland, niet voorbijgaat aan Kiwanis.

Activiteiten zijn al gecanceld, de toekomt is onduidelijk. Wanneer kunnen wij ons weer gaan inzetten voor de doelgroep, kinderen, maar ook natuurlijk de vraag of de mensen in de komende tijd nog de grotere fundraising-evenementen bezoeken.

Iedere Kiwanis-club staat voor de vraag, hoe moet ‘t nu, wat kan en mag de club doen.

Vanzelfsprekend moeten wij de voorschriften en adviezen van de Nederlandse overheid volgen. De website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Kiwanis International vraagt aan alle clubs om al hun evenementen uit te stellen, zoals de persoonlijke ontmoetingen, projecten en inzamelingsacties, tot ten minste eind April.

Het bestuur van Kiwanis Nederland vraagt om hier gehoor aan te geven. Neem als lid je verantwoordelijkheid, help zo mee het virus in te dammen en niet verder te verspreiden.

Voor vergaderingen via digitale weg staan er veel mogelijkheden tot onze beschikking: Whereby, Zoom, Skype, WebEx, Gotomeeting,etc.

Zijn er vragen, is er ondersteuning nodig, het bestuur van Kiwanis Nederland wil de leden en de clubs zoveel mogelijk ondersteunen.

Vraag die hulp als het nodig mocht zijn.

Namens het bestuur wens ik jullie en jullie families heel veel gezondheid toe, sterkte om deze moeilijke tijden door te komen, succes straks bij het weer opstarten van de Kiwanis- activiteiten in………………….

Via de website, de nieuwsbrieven en soms rechtstreeks, blijven wij jullie op de hoogte houden.

Dit jaar is het motto: Kiwanis zijn wij samen.  Ik zie deze week het woord “samen” vaak op de tv voorbijkomen.  De wereld, Europa, Nederland, de clubs, de individuele leden, kunnen de Coronacrisis absoluut alleen maar samen overwinnen.

Laten wij in de tijd die we nu over hebben, nadenken over hoe wij in de hopelijk nabije toekomst, weer volop de Kiwanis-gedachte verder kunnen uitdragen.

Met Kiwanis’ groet

Carel Maass  Gouverneur Kiwanis Nederland 2019-2020