Kiwanis Serviceclubs Nederland

Nederland

Kiwanians reading

Nieuws

Henk Oostdam kandidaat Trustee


Henk Oostdam kandidaat Trustee

Beste Kiwanis leden,

De verkiezing in Baveno (Italië) is geweest. De verkiezing was een boeiende ervaring en helaas, doch niet onverwacht, heeft Kandidaat Elio Garozzo voldoende italianen weten te motiveren om hem te ondersteunen. 

De ambitie om mij als trustee voor Kiwanis in te zetten is evenwel onverminderd. Zoals jullie weten zet ik mij met hart en ziel in voor kinderen en voor Kiwanis International als organisatie die wat voor kinderen doet. Ik wil dat graag blijven doen als bestuurslid (trustee) van Kiwanis International. 

De afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor de verjonging van Kiwanis en dat heeft op diverse plaatsen in Nederland impact gehad. Ook buiten Nederland heb ik in België, Duitsland en KI-EF verband mogen bijdragen aan (de aandacht voor) verjonging van Kiwanis. Voor verdere verjonging op dit moment is de belangrijkste vraag hoe Kiwanis de incubator kan worden waar jongere mensen bij willen horen zonder de ervaren rotten van ons af te stoten.  

Zoals bekend heb ik bestuurlijk mogen bijdragen als Gouverneur 2015/2016 van Kiwanis International - District Nederland. De afgelopen jaren stonden wat dat betreft voor luisteren, verbinden, vernieuwen, uitproberen en aanpassen. Dat proces gaat door. Verder mocht ik als 7e bestuurslid bijdragen in het bestuur van Kiwanis International - Europeese Federatie. Als chair van de  Europese "Commitee on Resolutions" is daar effectief nog een jaar aan vastgeplakt. Ik heb daarbij veel nieuwe vrienden gemaakt en ondersteuning gekregen waar dat nodig was. Je kunt zoiets nu eenmaal niet alleen. 

Bestuurlijk gezien zit Kiwanis Europa lastig in elkaar. Die organisatorische situatie moet anders. De afgelopen jaren is getracht om dat vanuit Europa te regelen. Dat werkt niet soepel. Voor iedereen is het beter dat het wel wordt opgelost. Dat vraagt aan beide zijden om bestuursleden met visie, lef, doorzettingsvermogen en diplomatie. Visie om te zien wat nodig is, lef om te doen wat nodig is, doorzettingsvermogen en diplomatie om te realiseren wat nodig is. 

Ik heb overlegd met mijn familie. Uiteraard heb ik ook overlegd met enkele ervaren Kiwanians waaronder onze voormalige counselor Trustee Patrick Ewing en Sjoerd Timmermans. Zij hebben mij aangemoedigd en enthousiast gemaakt, met name ook omdat hun ervaring uitwijst dat het te doen is. En uiteraard was ik blij met de aanbeveling die ik van Marc Dullaert   mocht ontvangen. De complimenten om in Italië campagne te voeren tegen een italiaanse kandidaat sterken mij om niet op te geven. Om die reden stel ik mij wederom graag kandidaat voor de functie van Trustee voor de regio Europa te kiezen op het het Europese congres 2019 in IJsland (Reyjavik). 

Uiteraard zal ik met plezier op 15 september tijdens het Congres in Venray mijn kandidatuur nader toelichten. 

Met vriendelijke groeten,  

Henk Oostdam, Past Governor (2015-2016)

Meer nieuws

19/04Kiwanis Duckrace voor Rein Lander hoeve.
17/04Kiwanis Utrecht overhandigt 5500 Euro aan Stichting Jarige Job
16/04Brabantse Haringparty 2019
07/04Lissabon maart 2019
06/04180x dagje Apenheul
28/03Pannenkoeken bakken bij Villa Pardoes
01/04Overdracht cheque t.b.v. Humanitas Kindervakantieweken
01/04Vlog Gouverneur Peter Pietersen april 2019
31/03Congres folder Hilversum 2019
26/03Vacature secretaris District
>   >>

Interesse in Kiwanis?

Meer informatie over Kiwanis aanvragen:Stuur mij meer informatie over Kiwanis.
Ik zou graag vrijblijvend een Kiwanis club bezoeken.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meldt u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en u ontvangt maandelijks informatie over onze projecten.

* verplicht veld

U kunt zich altijd weer afmelden op de nieuwsbrief of uw voorkeuren wijzigen.

Nieuws aanbieden

Kiwanis Nederland, verspreidt nieuws via:

  • Kiwanis.nl
  • Facebook
  • Twitter
  • De Kiwanis Nederland App
  • De Kiwanis Nederland nieuwsbrief

Nieuws aanbieden kan op 2 manieren:

Kiwanis Serviceclubs Nederland

© 2019 Kiwanis Serviceclubs Nederland
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen

Facebook Twitter Linkedin Youtube