Kiwanians reading

Kiwanis Club Heerhugowaard cheque

Kiwanis Heerhugowaard e.o. steunen Stichting C.J. Jaski Fonds

met een belangrijke financiële bijdrage.

De jaarlijkse Sinterklaas banketletteractie van serviceclub Kiwanis Heerhugowaard en omstreken heeft wederom een fantastisch financieel resultaat opgeleverd.

Kiwanisclub Heerhugowaard e.o. heeft een cheque van € 2.500 uitgereikt aan de voorzitter van  Stichting C.J. Jaski Fonds.

Een stichting met als thuishaven Rotterdam, op de Kop van Zuid, die met de  driemasterschoener ‘Eendracht’ de doelstelling van het Jaski Fonds realiseert. De stichting biedt op dit unieke en veilige zeilschip aan jongeren, kansarmen en zieken (o.a. kankerpatiënten) zeil- en vaarmogelijkheden, waarbij deze groepen onvergetelijke ervaringen opdoen. Dankzij dit fonds krijgen zij een zee aan kansen voor hun toekomst.

De uitreiking vond woensdag 4 maart j.l. plaats in Hotel-Restaurant De Buizerd in Noord-Scharwoude.  Voorzitter Nanda Overdevest van het C.J. Jaski Fonds ontving de cheque uit handen van Marcel Snijders van Kiwanisclub Heerhugowaard.

Kiwanisclub Heerhugowaard e.o. is een gevarieerde groep uit allerlei beroepsgroepen die graag iets doet voor de maatschappij. Netwerken komt op de tweede plaats. De voorkeur van de leden gaat uit naar ‘hands-on’ projecten, maar ook fundraising gaan ze niet uit de weg.

De Sinterklaas-banketletteractie, met banketletters van A.C. de Boer uit Alkmaar, wordt al enige jaren als fundraising-project door de Kiwanisclub met veel enthousiasme georganiseerd.

De afgelopen jaren gingen schenkingen naar de Stichting ‘TurnOver’, die jongeren die tussen de wal en het schip zijn geraakt nieuwe kansen biedt, en naar de Nederlandse ‘Cystic Fibrosis Stichting’ die zich inzet voor een langer en beter leven voor mensen met deze chronische ernstige taaislijmziekte.

Meer info over Kiwanisclub Heerhugowaard e.o. vindt u op www.kiwanis.nl/heerhugowaard.