Kiwanis The ELIMINATE Project

Kiwanis The ELIMINATE Project

ELIMINATE is de naam van het project waarin Kiwanis International en UNICEF hun krachten bundelen om een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen. Deze dodelijke zieke eist jaarlijks het leven van 60.000 onschuldige baby’s en 30.000 moeders. De gevolgen van de ziekte zijn ondraaglijk: pasgeborenen lijden aan terugkerende pijnlijke spierkrampen en extreme gevoeligheid voor licht en aanraking.

Om te zorgen dat tetanus bij moeders en pasgeborenen in 2015 is uitgeroeid, moeten 129 miljoen moeders en hun baby’s worden ingeënt. Er is behoefte aan vaccins, injectienaalden, veilige opslag- en transportmethoden, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer. Hiervoor is 110 miljoen dollar nodig en het toegewijde werk van UNICEF en alle leden van de Kiwanis-familie.

Al eerder bundelden Kiwanis en UNICEF hun krachten in de strijd tegen ziekten door jodiumgebrek. Dit was een van de belangrijkste successen op het gebied van de gezondheidszorg van de 20e eeuw. Nu streven ze ernaar tetanus bij moeders en pasgeborenen uit te roeien. Omdat het project zich richt op de allerarmste en meest verwaarloosde moeders en baby’s, krijgen zij toegang tot aanvullende, levensreddende gezondheidszorg. Het einde van deze ziekte betekent het begin van een betere gezondheid voor vele gezinnen.

Deel deze post

Nieuwsbrief ontvangen

Meld u aan voor de Kiwanis nieuwsbrief en ontvang maandelijks informatie over onze projecten.