Kiwanis Serviceclubs Nederland

Nederland

Kiwanians reading

Nieuws

Ontwikkelingen bij het Kiwanishuis in Beverwijk


Ontwikkelingen bij het Kiwanishuis in Beverwijk

Belangrijke ontwikkelingen bij het Rode Kruisziekenhuis Beverwijk, waar het Brandwonden-centrum is gevestigd en ons eerste lustrumproject uit 1991 t.w. het Kiwanishuis Beverwijk,.

 • Het brandwondencentrum bestaat dit jaar 40 jaar. Aanleiding voor het houden van een symposium begin november. Accent vooral op verbetering van littekens na behandeling brandwonden. Jongeren krijgen prioriteit wat die verbetering betreft. Van groot belang, wanneer zij de maatschappij komen.
 • De Nederlandse Zorgautoriteit stemt in met de overname van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) door de Arbo Dienstverlener ‘Zorg van de Zaak’. Per 5 augustus 2014. Zie ook artikel internet ‘Samenwerking met Arbodienstverlener Zorg voor de Zaak’ waar de voordelen van zo’n samenwerking beschreven worden.
 • Dank zij een aantal maatregelen is de financiële situatie van het RKZ sterk verbeterd. De zaak is gezond, van belang ook voor het Kiwanishuis.
 • De Stichting Kiwanishuis heeft een vernieuwd bestuur met ondermeer een MT lid van het RKZ en een brandwondenarts. Betrokkenheid van het RKZ blijkt hier goed uit en wordt ondersteund door een uitspraak van de Raad van Bestuur: “het Kiwanishuis is een onvoorwaardelijk verlengstuk van de brandwonden-zorg!” Voorzitter bestuur is Reinier van Dehn, KC Hilversum – Baarn.
 • Het Kiwanishuis blijft op de huidige plaats (in oorspronkelijk gebouw vanaf het begin/eigendom RKZ) Huisvesting in het RKZ zelf was een optie, maar de ruimte daarvoor bleek niet aanwezig. Overigens functioneert de zaak goed, waar het huis nu is.
 • Belangrijk doel van het bestuur is om de jaarlijkse onderhoudskosten te reduceren. Bezoekers van het huis hoeven niet te betalen, wel wordt een donatie gevraagd. Zoals blijkt is dat een goede aanpak, donaties hebben in een half jaar reeds tot een aardig bedrag geleid.

PZ/20140901

Meer nieuws

21/02Valentijnsactie 2020 Kiwanis Oss
10/02Oproep om Martien van der Meer te steunen
06/02De tweede Leusden Spring Rally gaat van start. Mis het niet!
31/01Blog Gouverneur Carel Maass februari 2020
31/01Update Lustrumcommissie 2021
30/01Snuffeldag en Uitjes KC Leusden
12/01Stapelgek lezing over liefde
17/01In memoriam Jos van Erp
15/01Henk Oostdam kandidaatTrustee At Large
30/01Oproep groepsreis naar Conventie in Brugge
>   >>

Interesse in Kiwanis?

Meer informatie over Kiwanis aanvragen:Stuur mij meer informatie over Kiwanis.
Ik zou graag vrijblijvend een Kiwanis club bezoeken.

Nieuwsbrief ontvangen?

* verplicht veld

Marketingtoestemmingen

Kies alle manieren waarop u wilt horen van Kiwanis Nederland:

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

Nieuws aanbieden

Kiwanis Nederland, verspreidt nieuws via:

 • Kiwanis.nl
 • Facebook
 • Twitter
 • De Kiwanis Nederland App
 • De Kiwanis Nederland nieuwsbrief

Nieuws aanbieden kan op 2 manieren:

Kiwanis Serviceclubs Nederland

© 2020 Kiwanis Serviceclubs Nederland
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen

Facebook Twitter Linkedin Youtube