Kiwanians reading

Oproep voor lustrumprojecten

Kiwanis District Nederland Lustrum 2021

Het is weer zover, we gaan richting het heuglijke moment waarop we gezamenlijk het zevende lustrum mogen vieren. In 2021 wordt dit gevierd en dat gaan we groots aanpakken.

Uiteraard kan dit alleen met de inzet van allen. Met elkaar kunnen we een lustrumproject neerzetten door een goed doel te ondersteunen waarop we als Kiwanis trots kunnen zijn. Met elkaar kunnen we €250.000,- bij elkaar verzamelen. De ene Club kan dat doen door de handen uit de mouwen te steken, de andere Club doet dat door fondsen te werven. En zo zijn er ongetwijfeld nog tal van mogelijkheden om een geldbedrag te vergaren die specifiek bij jouw Club passen

Hieruit blijkt al: met elkaar, gezamenlijk en toch ieder op eigen wijze.

Die termen zijn wat ons betreft de kernwoorden in het traject naar september 2021.

Daarom vragen wij jullie om ons een goed doel aan te leveren. Wij zijn ons ervan bewust dat er enorm veel mogelijke doelen zijn. En tegelijkertijd dat het zo ingewikkeld is om vele clubleden te enthousiasmeren om actief aan het behalen van het doel bij te dragen. En toch kan het. Hoewel verdrietig, maar opmerkelijk tegelijkertijd: na de brand die de Notre Dame in Parijs teisterde werd binnen enkele dagen €700 miljoen gedoneerd. Als er betrokkenheid ervaren wordt en het doel spreekt vele mensen aan, dan is er kennelijk ruimte voor gezamenlijke actiebereidheid en sprake van oprechte betrokkenheid met een grote donatie tot gevolg.

Wij zijn op zoek naar een positief doel wat bij het gros van onze leden betrokkenheid en actiebereidheid oproept.

Een doel waarmee we ook landelijke aandacht genereren en daarmee naamsbekendheid met mogelijk groei en ontwikkeling als resultaat.

Een doel wat zich concreet inzet voor kinderen, want #KidsNeedKiwanis.

De vraag:

• Willen jullie meedenken over geschikte doelen voor ons gezamenlijke lustrumproject?
  • De mogelijke goede doelen ontvangen we graag vóór 1 augustus 2019. Jullie kunnen het doorgeven via e-mail of telefonisch aan Maaike Roosen, maaikeroosenkiwanis@gmail.com of 06-23297018.
  • Vanuit de lustrumcommissie zullen wij uit de ontvangen antwoorden enkele doelen voorstellen in de algemene vergadering tijdens het Congres op 14 september 2014.
  • De algemene vergadering doet vervolgens een voordracht van een geschikt lustrumproject aan het AB. Het is dus aan jullie om het uiteindelijke doel te kiezen. Dit is anders dan jullie wellicht gewend waren. Wij willen laten zien dat je als lid en Club zelf iets over het gemeenschappelijke doel te zeggen hebt.

En die betrokkenheid helpt Kiwanis om een sterk project op de kaart te zetten!

Als er vragen zijn of toelichting gewenst is, neem dan vooral contact op met een van ons.

Momenteel speuren wij nog naar 1 à 2 leden voor onze lustrumcommissie. Ken je of ben je iemand die mee wil werken aan dit mooie project? Wij verwelkomen je graag.

De lustrumcommissie,

Ger Adams, Kiwanis Club Rotterdam