Kiwanis Nijmegen-Noviomagus

Nijmegen-Noviomagus

www.kiwanis.nl
 • Vliegfeest strand bij Molenslag

 • Kinderburgemeester Hilversum Ilse spreekt congres toe

 • Informatie over het poppenproject

 • Kids Fun Program Congres 2019

  Op het bordes bij MCO

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >

Home

Kiwanis Club Nijmegen-Noviomagus


CHOCOLADELETTER ACTIE 2019:

De opbrengst van onze chocoladeletter actie zal ook dit jaar met name gaan naar

Stichting Sumbing Bibir

Download hier het bestelformulier: Bestelformulier chocoladeletteractie 2019

Download hier de Flyer: Kiwanis_Chocoladeletter_Flyer_2019

 CHOCOLADELETTER ACTIE 2018:

De opbrengst van onze chocoladeletter actie zal dit jaar met name gaan naar

Stichting Sumbing Bibir

Download hier het bestelformulier: Bestelformulier chocoladeletteractie 2018

Download hier de Flyer: Kiwanis_Chocoladeletter_Flyer_2018

Flyer_2018


Stichting Sumbing Bibir

Op zaterdag 30 juni 2018 ontving Anne Marie Kuijpers-Jagtman, voorzitter van de stichting Sumbing Bibir, uit handen van Guus Franssen, voorzitter van Kiwanis-Noviomagus, een cheque ter waarde van € 5000.


Stichting Vrienden van Bambanani

Op 7 december 2017 heeft Stijn Dikken een presentatie gegeven over zijn, door ons gesponsorde, vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika.

 • Stichting vrienden van Bambanani: vrijwilligerswerk voor 20 jongelui, die ieder € 2.300,= moesten inzamelen om mee te mogen. Geld is voor de bouw van scholen voor kinderen tussen 2 en 8 jaar. Project is een ervaring voor het leven voor de beneficienten en de deelnemers. In 2019 volgt er weer een reis. Leuke presentatie en Stijn! Waarvoor hartelijk dank.Vrienden Bambanani


CHOCOLADELETTER ACTIE 2017:

De opbrengst van onze chocoladeletter ad € 10.000,00 is gegaan naar:

‘Stichting KiKa’, 'Gijsje Eigenwijsje' en 'Warme Beer'

 


CHOCOLADELETTER ACTIE 2016:


Opbrengst 10.000,-  Euro voor stichting “het vergeten kind”

Klik op onderstaande link voor onze actiepagina bij Stichting "Het vergeten kind":

https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/kiwanis-noviomagus?utm_campaign=het-vergeten-kind&utm_content=joined_team&utm_medium=email-auto&utm_source=kentaa&utm_campaign=website&utm_source=sendgrid&utm_medium=email

26 november 2017

Zondag 26 november was het eindelijk zo ver, de cheque opgebracht met de chocolade actie 2016 voor het “vergeten kind”, kon uitgereikt worden tijdens een heel mooi Sinterklaas evenement in Amersfoort.

Guus, Peter en Pieter Bas reisden af naar Amersfoort met een mooie cheque van maar liefst 10.000,- Euro. Natasja Froger de beschermvrouw van stichting “het vergeten kind” nam de cheque dankbaar in ontvangst.

Stichting “het vergeten kind” gaat met dit geld 1 of meer activiteiten in de omgeving van Nijmegen organiseren voor kinderen die uit huis geplaatst zijn en leven in een tehuis of pleeggezin. Een prachtig goed doel wat dit geld heel goed kan gebruiken.

Het sinterklaasfeest in de rijtuigenloods in Amersfoort is een mooi voorbeeld van een actie van het vergeten kind, gezinnen uit de doelgroep waren uitgenodigd voor een prachtig feest en genoten daar zichtbaar van. Het aantal aanwezige vrijwilligers van de stichting was indrukwekkend en zij zorgden voor een perfecte middag.

https://www.hetvergetenkind.nl/actueel/52/sint-express-tour-geeft-500-kinderen-een-onvergetelijk-sinterklaasfeest

 


CHOCOLADELETTER ACTIE 2015:

Kiwanis Noviomagus heeft in het teken van de campagne “ Een Zoen voor! ”

€ 15.000,00 geschonken aan Ronald McDonald Huis Nijmegen.

Ronald McDonald Huis Nijmegen bestaat dit jaar 25 jaar waarin het ouders de mogelijkheid geeft dicht bij hun ernstig zieke kind te zijn en waarin ervoor wordt gezorgd dat gezinnen elkaar steun kunnen bieden op een moeilijk moment in hun leven. Het huis Nijmegen zorgt ervoor dat broertjes en zusjes echt ‘broertjes en zusjes’ kunnen blijven en ouders hun kind iedere nacht een zoen kunnen geven. Een zoen voordat ze gaan slapen of een zware behandeling of operatie ingaan. Ronald McDonald Huis Nijmegen wil die zoenen nog vele jaren laten geven!

De bijdrage wordt besteed aan nachtopvang in het Ronald McDonald Huis zodat er, anders dan voorheen, altijd een aanspreekpunt beschikbaar is.

Voorzitter van de Kiwanis Noviomagus Chocoladeletter actie Lucien Geerdink overhandigde afgelopen dinsdag 24 mei samen met Mark Ponsioen en Ton Linssen de cheque van € 15.000,00 aan Hans Blaauw, voorzitter van Ronald McDonald Huis Nijmegen.

“We zijn natuurlijk enorm tevreden met het bedrag van € 15.000,00 maar nog meer met de bereidheid van Kiwanis Noviomagus en haar netwerk om dit jaar de opbrengst van de chocoladeletter verkoop aan onze organisatie te schenken” aldus een zeer contente Hans Blaauw.

“Hiermee komt een lang gekoesterde wens in vervulling. Met deze bijdrage kunnen we er namelijk voor zorgen dat er ook in de nachtelijke uren een aanspreekpunt is. Deze service wordt nu mogelijk in samenwerking met Nijmeegse studenten van de Radboud Universiteit.”

De leden van Kiwanis Noviomagus organiseren jaarlijks diverse fundraise acties waarmee goede doelen voor kinderen die hulp nodig hebben kunnen worden ondersteund. Zo worden er feesten georganiseerd, hout gekloofd en verkocht of gewoon een fijne dag voor kinderen georganiseerd.

 

Zie ook https://rmcdnijmegen.nl/een-zoen-voor/


Kiwanis Club Noviomagus is een jonge in 2009 gecharterde club en heeft op dit moment 22 leden.

De club ressorteert onder divisie 9 : Centrum Oost. Deze divisie telt op dit moment een 10-tal clubs.

Onze bijeenkomsten zijn iedere 1ste en 3de donderdag van de maand.
Afwisselend zijn dit vergader- of programma-avonden.
De vergaderingen beginnen om 20.30 uur in :

Hotel-Restaurant De Wolfsberg
Mooksebaan 12
6562 KB Groesbeek
tel: 024-3971327
fax: 024-3977474
www.wolfsberg.nl

In de maanden juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten in verband met vakanties.

Historie:
Oprichtingsvergadering: 14 april 1999
In formatie: 14 april 2000
Gecharterd: 14 november 2009

Cheque voor Sumbing Bibir

Cheque voor Sumbing Bibir


Op zaterdag 5 oktober 2019 nam Luc Tielens, kinderanesthesioloog bij het Radboud UMC, namens de stichting Sumbing Bibir een cheque van 10.000 Euro in ontvangst uit handen van David Nas, voorzitter van Kiwanis-Noviomagus. Dit bedrag werd door de leden van Kiwanis-Noviomagus bij elkaar gebracht uit de opbrengst van het Vierdaagse-tuinfeest tijdens de intocht bij de Intratuin in Malden, de verkoop van haardhout, een legaat dat is ontvangen van een van de leden van Kiwanis Noviomagusen door de verkoop...

Lees verder

Aanmelden voor leden:

Nieuws

Nieuws

Op zaterdag 5 oktober 2019 nam Luc Tielens, kinderanesthesioloog bij het Radboud UMC, namens de stichting Sumbing Bibir een cheque van 10.000 Euro in ontvangst uit handen van David Nas, voorzitter van Kiwanis-Noviomagus. Dit bedrag werd door de leden van Kiwanis-Noviomagus bij elkaar gebracht uit de opbrengst van het Vierdaagse-tuinfeest tijdens de intocht bij de Intratuin in Malden, de verkoop van haardhout, een legaat dat is ontvangen van een van de leden van Kiwanis Noviomagus en door de verkoop van chocoladeletters, een jaarlijks terugkerende actie ten behoeve van het goede doel.

De cheque zal worden gebruikt voor de operatie van kinderen met een schisis in India en Indonesië. Lees meer hierover op de site van Sumbing Bibir.

 

Meer nieuws .....
Kiwanis

© 2020 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube