Kiwanis vlag
Kiwanis Serviceclubs > Over Kiwanis

Over Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap.  Het motto van Kiwanis is "serving the children of the world".  Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Kiwanisclubs in Nederland

Kiwanis is georganiseerd in locale clubs en netwerken. In 1965 werd in Nederland de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam. Momenteel telt Kiwanis Nederland bijna 2050 leden in 110 clubs,  in 14 regio's. Kiwanis Nederland is onderdeel van Kiwanis International, die haar roots in Amerika heeft. Kiwanis Nederland werd in 1986 een zelfstandig district van Kiwanis International. Kiwanis kent geen leeftijds- en beroepsbeperkingen.

Kiwanis mentaliteit: handen uit de mouwen

Op basis van respect en onderlinge vriendschap, zetten mannen en vrouwen zich in om de minder bedeelden in onze maatschappij (lokaal of wereldwijd) een helpende hand te reiken. Gezamenlijk worden doelen bepaald en worden de nodige fondsen verkregen door het organiseren van allerlei evenementen. 'Geen woorden maar daden' is één van de karaktereigenschappen van leden van Kiwanisclubs.

Serving the Children of the World

Onder het motto: "Serving the Children of the World" streven de Kiwanisclubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur. De drie belangrijkste pijlers waarop Kiwanis leden aan het motto invulling geven zijn: 'Fun, Friendship and Fundraising'.

Voor nadere informatie over Kiwanis International (KI) en Kiwanis Europa (KI-EF) verwijzen wij u graag naar onderstaande links:

Website Kiwanis International

Website Kiwanis International European Federation

Interesse in Kiwanis?

Meer informatie over Kiwanis aanvragen:

Stuur mij meer informatie over Kiwanis.
Stuur mij de Kiwanis nieuwsbrief.
Ik zou graag vrijblijvend een Kiwanis club bezoeken.