Kiwanis Peel en Maas

Kiwanis > Fundraising activiteiten

Fundraising activiteiten

GrandCafe de Sport 2014

Daags voor Jumping Peel en Maas vond in het prachtige VIP-paviljoen bij Stal Hendrix te Kessel de eerste editie van Grand-Café De Sport plaats. De vele aanwezigen werden getrakteerd op een uitermate gevarieerd programma, waarbij de hoofdmoot werd gevormd door de “ronde-tafelgesprekken” die presentator Sander Kleikers voerde met de prominente gasten.

Vakkundig en in een ontspannen sfeer werd door Sander onder andere Olympische kampioene Maartje Paumen aan de tand van gevoeld; Maartje wist haar mannelijke hockey-collega Marcel Balkestein wel uit de tent te lokken met enkele prikkelende uitspraken. Ook Jeroen Dubbeldam, oud-Olympisch kampioen en zeer onlangs in Caen (Fr.) zelfs tot wereldkampioen gekroond in de hippische sport, was in Kessel present en toonde zich een open en boeiende spreker. Andere gasten waren onder meer Bart Brentjens (oud-Olympisch en wereldkampioen mountainbiken), Dorrie Eilers (directeur tentenbouwer Neptunus), Ingrid Grothues (speelster Nederlands team volleybal), Ger Koopmans (gedeputeerde provincie Limburg), Sef Vergoossen (oud voetbaltrainer van o.a. PSV) en Coocky Voorn (voormalige assistent-bondscoach Nederlands voetbalelftal).

Bijzonder was zeker ook de aanwezigheid van twee sportmensen, die inmiddels in Kessel woonachtig zijn, te weten Pim Balkestein (speler VVV) en Martin Vlijm (trainer/coach van BEVO HC); laatstgenoemde vertelde deze avond over het onverwachte landskampioenschap van zijn jonge handbalteam, maar ook over de ingrijpende gevolgen van een herseninfarct waardoor hij enkele jaren geleden werd getroffen.

Veel interesse was er ook voor de clinic van de springruiters Timothy en Michel Hendrix; dankzij het deskundige commentaar van voormalig topruiter Emile Hendrix kregen de aanwezigen de nodige kneepjes van de springsport toegelicht. Het programma werd afgesloten met een levendige veiling, waarbij enkele zeer gewilde items onder de deskundige leiding van veilingmeester Joep Verbugt aan de man werden gebracht.

Al met al mag de organisatie, Kiwanis Club Peel en Maas in samenwerking met Jumping Peel en Maas, terug kijken op een uitermate geslaagde editie van Grand-Café de Sport, welke komend jaar ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen. Dit werd onderschreven door de vele enthousiaste reacties van de aanwezigen, die door de leden van de Kiwanis de hele avond rijkelijk werden voorzien van hapjes en drankjes.

En ook het Jeugdsportfonds Limburg zal zeer tevreden zijn over deze avond, want namens deze organisatie mocht Jacques Opgenoord een cheque met de opbrengst van de avond, 7.500 euro, in ontvangst nemen.

Paprikateler wint ondernemersprijs Peel en Maas 2013
Met de uitverkiezing van Gubbels kwam de Ondernemersprijs Peel en Maas voor de tweede opeenvolgende keer in het kerkdorp Maasbree terecht; vorig jaar ging de prijs naar Hoveniersbedrijf Herman Vaessen. De Rabo Publieksprijs ging dit jaar naar Lunchroom/Restauarant Da Kepello; hun presentatie in Dok6 maakt op het aanwezige publiek de meeste indruk. Naast Gubbels en Da Kepello waren dit jaar genomineerd Nostalgie Eten en Drinken uit Meijel, Supermarkt C1000 Harald en Ilse van Beek uit Panningen en het eveneens uit Panningen afkomstige Fancom BV.