Kiwanis Rheden - De Veluwezoom

Kiwanis > Nieuws

Kunstkamer project Landgoed Avegoor

Doelgroepomschrijving

De ruim 17.000 hotelgasten rekenen we tot de eerste doelgroep van dit deelproject. Juist doordat we verbindingen leggen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, en doordat wij breed communicatiemiddelen willen inzetten, denken wij dat de spinn off vele malen groter is en zullen veel meer mensen kennisnemen van het project. Via tv, artikelen in tijdschriften en kranten, radio en niet onbelangrijk via via (via mensen die werken bij een maatschappelijke organisatie die door ons project gesponsord gaan worden en het doorvertellen, mensen die een training hebben gevolgd op het landgoed en erover praten, enz).

Samenwerking

We willen graag samenwerking met organisaties die een gemeenschappelijk belang hebben. Denk daarbij aan musea, hogescholen, theaters ed. Zo willen we met een aantal culturele regionale instellingen culturele hotelarrangementen samenstellen zodat ook op deze wijze het cultuurbezoek gestimuleerd wordt. Voor de communicatie hebben we twee hogescholen benaderd en bieden we een stageplek aan voor een afstudeerstudent.

Kiwanis club Rheden "De Veluwezoom" heeft deze handschoen opgepakt en gaat de kamer op bovenstaande en onderstaande foto helemaal opnieuw verven en inrichten. Hiervoor heeft de club o.m. contact gezocht met 5 scholen in Rheden/Rozendaal die aan dit project willen meewerken. 78 Leerlingen maken op basis van een thema een schilderij van 50 bij 50. Door een jury, o.l.v. wethouder Ron K├Ânig wethouder van de Gemeente Rheden, zoekt per school de 3 mooiste schilderijen uit die in de kamer komen te hangen. De overige schilderijen komen op kamerschermen in de diverse ruimtes van Landgoed Avegoor te hangen. Sponsors, zowel in geld als in natura helpen ons het project te doen laten slagen. Eind oktober 2011 hebben de 18 leden van de club de kamer en sommige meubels geverfd, nieuwe vloerbedekking, behang, schilderijen en een aantal nieuwe meubels geplaatst.

KC Rheden streeft ernaar om jaarlijks een aantal gezinnen waar kinderen die ziek zijn en/of een beperking hebben een vakantie in deze kamer in Landgoed krijgen aangeboden.

Dit project heeft  alles in zich waarvoor onze club staat. Te weten: samenwerking, zowel in projectgroepen als gezamenlijk maar ook met externe partners. Hierbij kunnen wij onze doelstelling "Serving the Children of the World" ook breed uitdragen. Maar ook Nunc Kiwanis, Laat zien wie je bent!

Dit project wordt mede mogeljk gemaakt door:

ABN AMRO, Essilor, Polman Opticiens, Socrates, Jacobs Verhuizingen

JT Bioscopen, Jeurissen verf