Kiwanis Stadskanaal

Stadskanaal

www.kiwanis.nl
 • Spelen bij de Peperbus

  Kiwanis tovert Grote Markt van Bergen op Zoom om tot een groot speelparadijs.

 • Feest in Zoetermeer

  40 kinderen gesponsord door Kiwanis openen de langste stormbaan van Nederland. Burgemeester Aptroot telt af.

 • Verwendag in Dieren

  Kiwanis verzorgde voor 37 kinderen een actieve en onbezorgde dag bij De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren.

 • Dromen?

  KC Rheden Veluwezoom realiseert dromen! Dromen van een wereld waarin ieder kind gezond, gelukkig en geliefd is. Dream4kids en Kiwanis doen daar samen wat aan.

 • Voor kinderen, met jongeren ...

  Als je voor Unicef iets organi-seert, dan organiseer je natuur-lijk ook een leermoment voor horeca studenten. Mes, kanten! Bron: Gazet v Roosendaal

 • STOP Tetanus

  Kiwanis geeft 1 miljoen euro voor Stop Tetanus

  Lees verder >
 • De Kiwanispop

  De Kiwanispop wordt aangeboden door Kiwanis Clubs in Nederland. Al sinds 1993 delen Kiwanis Clubs over de hele wereld de poppen uit aan kinderen in ziekenhuizen.

  Lees verder >

Home

Kiwanis Club Stadskanaal

Op 19 mei 1992 namen de heren T.P. Kingma, J.Z. Bruining en J.H. Kinds het initiatief Kiwanis Club Stadskanaal op te richten. De club kent ca. 20 leden uit verschillende beroepsgroepen.

De leden van KC Stadskanaal komen de 1e en 3e donderdag van de maand bijeen. Het bestuur zetelt in Stadskanaal en heeft als vergaderlocatie City Hotel Stadskanaal.

Kiwanis Club Stadskanaal is al jaren actief om via fondsenwerving geld voor kinderen bijeen te brengen. Enkele voorbeelden van door ons georganiseerde activiteiten: Goede Doelen Concert, kleiduivenschieten, lezingen met boeiende sprekers.  Het ingezamelde geld besteden we aan (inter)nationale projecten (zoals het STOP TETANUS project) en aan lokale goede doelen. Het vertrekpunt daarbij is continu het verbeteren van de leefwereld van kinderen.  Want dat is waar Kiwanis voor staat: "Serving the children of the world".

Ook aan gezamenlijke activiteiten om vriendschappen binnen onze club te bevorderen, wordt veel gedaan. Vaak is dat met partners en kinderen van de leden.

Donatie benefietfestival Just Let It Happen

Donatie benefietfestival Just Let It Happen


Op zaterdag 8 september 2018 vond in de koepelstal van bioboerderij Landleven in Onstwedde een benefietfestival plaats van Stichting Just Let It Happen. Kiwanis Club Stadskanaal ondersteunde het festival met een bijdrage van 500 euro. Tijdens het festival werd geld ingezameld voor het bouwen van een school in het dorpje Sukuta Sanchaba, Gambia. Een groot aantal artiesten trad gratis op, waaronder de bekende Groningse band Swinder en Jan Henk de Groot. Verder waren er diverse kinderactiviteiten. Op...

Lees verder

Kiwanis maakt muziekfestival mogelijk voor kinderen in Alteveer

Kiwanis maakt muziekfestival mogelijk voor kinderen in Alteveer


Op vrijdag 6 juli 2018 vond in dorpshuis de Dreischeer in Alteveer een muziekfestival plaats waaraan alle kinderen van basisschool De Hochte deelnamen. Docenten van Kunstenschool Zuid-Groningen hebben samen met de leerkrachten van de basisschool gewerkt aan diverse muzikale optredens door alle groepen. Voorafgaand aan hun daadwerkelijke optreden gaf de bekende Groninger troebadoer Jan Henk de Groot de kinderen nog een masterclass, waarin hij de kinderen vele tips gaf over o.a. houding en techniek. De...

Lees verder

Donatie voor Museum Musica

Donatie voor Museum Musica


Op 17 mei 2018 bracht onze club een bezoek aan Museum Musica in Stadskanaal. Na een hartelijk ontvangst door Jan en Smilka Norder volgde een rondleiding met uitgebreide demonstraties van de diverse muziekinstrumenten. Onder de imposante collectie draaiorgels, harmoniums, pianola's, harmonica's, oude radio's en speeldozen bevonden zich enkele unieke exemplaren. Niet alleen de verzamelijk maakte grote indruk op de clubleden, maar zeker ook de passie waarmee het echtpaar Norder dit museum in een voormalig...

Lees verder

Aanmelden voor leden:

Meer over Kiwanis Nederland

Meer informatie over de Kiwanis service organisatie en over het district Nederland vindt u op

www.kiwanis.nl  

Kiwanis

© 2019 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube