Kiwanis Utrecht

Utrecht

www.kiwanis.nl
Presentatie kinderboek Vrede van Utrecht
Kiwanis > Nieuws

Nieuws Kiwanis Club Utrecht

Kiwanis Utrecht en IJsselstein


Kiwanis Utrecht en  IJsselstein

Op 18 september maakte Kiwanis Utrecht kennis met de initiatiefnemers van de IJsselsteinse Kiwanis: Huib Veldhuijsen, Judy van Doorn en Frea Wiegand Bruss. Ze gingen met hulp van Kiwanis Utrecht uit de startblokken. "We wilden onze vleugels verder uitslaan", vertelt Frea. "Kiwanis komt van 'Nunkeen-wan-is', uit de taal van een indianenstam rond Detroit. Het betekent: 'Wij laten van ons horen'. Ons motto: 'Fun, Friendship, Fundraising'. Dat betekent dat we ons met veel plezier, genietend van onze vriendschapsband, fondsen gaan werven en ons kunnen inzetten voor goede doelen. En dat is precies wat we wilden."

Dat maakt Kiwanis tot een ander soort serviceclub: "We willen laagdrempelig onze handen uit de mouwen steken met 'simpele acties' die een grote impact hebben." Judy vult aan: "Zoals kerstballen en plastic doppen inzamelen: daar worden tijdens dagbestedingactiviteiten voor kinderen kunstwerken van gemaakt die we dan weer verkopen." Of: "Spaarpunten van DE inzamelen, om de klanten van de Voedselbank mee te steunen." En: "Meehelpen met het schoonmaken van de Hollandse IJssel en nog meer bedrijven en deelnemers werven om mee te helpen."

En na alle plezier: "Als vrienden blij zijn met een mooi resultaat en enthousiast weer een nieuwe actie bedenken." Kiwanis is een club van vrijwilligers. "Maar niet vrijblijvend", vertelt Huib. "Leden betalen contributie en we vergaderen eens in de twee weken. En natuurlijk verwachten we dat alle leden de handen uit de mouwen steken, wat betekent: 'Goed doen voor de samenleving in de breedste zin en de wereld een stukje mooier maken. Goede doelen steunen en noden lenigen."

De Kiwanis zijn in 1915 opgericht in Amerika, de eerste Kiwanis serviceclub in Nederland ontstond in 1965, gevolgd door Kiwanis Nederland in 1986. Kiwanis IJsselstein vult 'een witte vlek' op de Nederlandse kaart. De website www.kiwanisijsselstein.nl is online en de pagina Kiwanis IJsselstein staat op Facebook. De acties zijn al gestart. Iedereen die plastic doppen, kerstballen en DE-koffiepunten wil inleveren voor het goede doel kan deze afleveren bij Wiegand Bruss Optiek in de Utrechtsestraat 64 in IJsselstein.

bron: Zenderstreeknieuws foto: Eike Michler


Aanmelden voor leden:

Meer nieuws

10/01Eindpresentatie The Floor is Yours
20/12Bedankt voor uw steun
26/11Heins Willemsen en Kiwanis brengen Sinterklaasliedjes op de Domtoren
16/10Banketstaven actie voor Jarige Job
01/07Kiwanis Utrecht doneert € 2.500 aan Jeugdfonds Cultuur Utrecht
19/06Koken met de sterren van ZiZo
03/05Kiwanis Utrecht pakt in voor Stichting Jarige Job
17/04Kiwanis Utrecht overhandigt 5500 Euro aan Stichting Jarige Job

Paling roken voor het goede doel

Paling roken voor het goede doel

Op zoek naar een leuk evenement voor uw feest? En een goed doel steunen? Verras uw gasten dan eens met een oud-Hollandse duurzame palingrokerij. Bel met Henk Potter 06-53391363 en kijk op Paling roken

Lees verder

Kiwanis Twitter

Kiwanis

© 2020 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Utrecht volgen:

FacebookTwitterLinkedinYoutube