Kiwanis Utrecht

Fietsen all over Utrecht
Kiwanis > Nieuws

Nieuws Kiwanis Club Utrecht

Wat ik nou toch heb meegemaakt!

Wim Eickholt belandde in 2015 op straat: verslaafd, dakloos, aangewezen op nachtopvang bij Leger des Heils, snurkhuis, overdag op straat, op de vlucht. De werkelijkheid van dakloosheid is rauw. Rauwer dan je denkt en kunt bevatten als je er niet in geleefd hebt. Voor Wim Eickholt was het helaas learnin' the hard way. Kiwanis Club Utrecht volgde Wim een klein stukje op zijn oude route door de stad en steunt hem op zijn pad.

In oktober verschijnt het boek 'Wat ik nou toch heb meegemaakt', van Wim Eickholt, bij Uitgeverij De Graaff. Dit boek is zijn terugblik op een jaar als dakloze in Utrecht. Een onopgesmukt verslag van zijn dakloos leven in 2015. Hoe hij het heeft ervaren. En hoe hij uit het dal is gekropen. De boekpresentatie is op vrijdag 6 oktober vanaf 15.00 uur in Cultureel Podium De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan burgemeester Jan van Zanen. Er is dan ook een fototentoonstelling te zien met foto's van Bas van de Griendt van Kiwanis Utrecht over de dakloosheid van Wim.

Kamer A
Bed 1 onderin
Vak 31

Simpele letters en cijfers. Dit is een korte samenvatting van mijn leven in het begin van 2015. Mijn bezittingen gereduceerd tot wat ik aanhad en wat in mijn rugzak paste.
Dit was het begin van het einde, maar ook het startpunt van waaruit ik een nieuw leven ging opbouwen.
Mijn leven in 2015 op straat, in een afkickkliniek, bij het Leger des Heils en uiteindelijk thuis.
Een jaar vol ervaringen waarvan ik hoop dat ze anderen bespaard zullen blijven.
Dit verhaal laat je ruiken hoe ik het ervaren heb.