Kiwanis Utrecht

Utrecht

Maak je feest compleet met paling en zalm van Kiwanis Utrecht
Kiwanis > Paling roken

Paling roken

Paling roken voor het goede doel
Op zoek naar een leuk evenement voor uw (bedrijfs)feest? Verras uw gasten dan eens met een oud-Hollandse palingrokerij. Wij komen graag bij u langs met onze mooie houten rookton en bereiden voor uw bezoekers de lekkerste Ierse paling of zalm. Gezellig om naar te kijken en heerlijk om te proeven!

Wilde Ierse paling
Op ambachtelijke wijze roken wij de paling in onze decoratieve houten rookton op een mix van eiken- en beukenhout. De paling waarop wij uw gasten trakteren komt uit Lough Neagh, een groot zoetwatermeer dertig kilometer ten westen van Belfast. De paling kan hier vrij rondzwemmen en de lokale vissers zijn aangesloten bij een organisatie die er voor zorgt dat het meer niet wordt leeggevist. De lijnaal uit Lough Neagh wordt door palingrokers en liefhebbers zeer gewaardeerd vanwege de smaak en zachtheid van de vis.

Natuurproduct met een duidelijke herkomst en aandacht voor duurzaamheid
Wij betrekken onze palingen uitsluitend bij Spakenburg paling BV; een maatschappelijk verantwoord en toonaangevend bedrijf in heerlijke visdelicatessen als paling, zalm, forel en garnalen. Hiermee dragen wij, voor elke paling die wij voor u roken, financieel bij aan het Eel Stewardship Fund®. Dit internationale fonds heeft tot doelstelling om door middel van een gebruiksvergoeding voor het gebruik van het beeldmerk fondsen te werven. Deze fondsen worden weer in Nederland ingezet om de palingstand in onze wateren versneld en blijvend te verbeteren. Een palingstand waarbij gecontroleerde en vooral gereguleerde exploitatie mogelijk is;  het productieproces van paling milieu-, klimaat-, en diervriendelijker te maken en de duurzame productie van paling te stimuleren.

De palingen die wij roken worden gevangen met longlines. Dat heeft als voordeel dat er géén ongewenste bijvangst is. Daarnaast gebruiken de vissers een zogenaamde Ierse palinghaak. Dit is een haak met een lichte buiging, die ervoor zorgt dat jonge palingen deze niet kunnen doorslikken. Daardoor vangt men alleen de grotere, volwassen palingen. En verder heeft Lough Neagh een beperkt visseizoen. Dat geeft de paairijpe aal de kans weg te trekken naar de Sargassozee om zich voort te planten.

Het goede doel
De opbrengst van de palingrokerijen die wij organiseren gaat naar het Jeugdfonds Cultuur, dat hiermee het lesgeld kan betalen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Wie zijn wij?
Kiwanis Club Utrecht is al 40 jaar actief voor kinderen. Sommige projecten richten zich op fundraising voor het goede doel. Andere projecten richten zich op de persoonlijke inzet van de leden, met tijd en deskundigheid. Kiwanis is een wereldwijd actieve community van clubs, leden en partners. Het motto van Kiwanis is: 'Serving the children of the world'.

Meer informatie
De kosten van onze palingrokerij zijn afhankelijk van uw wensen, het aantal personen en de dagprijs van de vis. Neem gerust contact op met Henk Potter voor meer informatie of een offerte: henk.potter@gmail.com Of bel met 06-53391363. Zie ter inspiratie ook de recente foto's

Paling voor het goede doel

Paling  voor het goede doel

Op zoek naar een leuk evenement voor uw feest? En een goed doel steunen? Verras uw gasten dan eens met een oud-Hollandse duurzame palingrokerij. Bel met Henk Potter 06-53391363 en kijk op Paling roken

Kiwanis Club Utrecht op Facebook

Kiwanis en Jeugdcultuurfonds Utrecht

Kiwanis en Jeugdfonds Cultuur Utrecht zijn er voor Utrechtse kinderen. Het Jeugdfonds Cultuur wil dat alle kinderen in Nederland zich kunnen ontwikkelen in minstens één kunstdiscipline. Kiwanis ondersteunt het Jeugdfonds Cultuur Utrecht met advies, tijd en geld.