Kiwanis Venlo-Jaomerdal

Venlo-Jaomerdal

In memoriam
Kiwanis > In Memoriam

Op deze pagina gedenken en eren wij de leden die van ons zijn heengegaan.

Loek Huibers   Loek Huibers   1950-2018

Loek was meer dan 30 jaar een zeer gewaardeerd lid van onze club en vervulde een groot aantal jaren een bestuursfunktie. Eerst van 1989-1991 secretaris en daarna in 1992, 1993 en in 2010 president. Ook was hij actief lid van diverse commissies. De laatste Kiwanis bijeenkomst die hij bijwoonde was op  1 augustus 2018 een prachtige zomeravond : de jaarlijkse senatoren BBQ. Ruim een maand later kon hij de strijd tegen de slopende ziekte, waaraan hij leed, helaas niet langer opbrengen. Op 19 september 2018 is hij overleden.

Loek zat vol met energie en was altijd positief ingesteld. Naast zijn enthousiasme kon hij ook goed relativeren. Hij was veelal nadrukkelijk aanwezig tijdens onze bijeenkomsten en zijn inbreng werd altijd zeer gewaardeerd. We zullen hem dan ook erg missen.

Loek, wie geit 't?
"Nao umstandigheeje good,
't is wie 't is,
't kump wie 't kump"

Bert Mooren Bert Mooren 1932-2017

Hij was al geruime tijd ziek en niet meer in staat om onze bijeenkomsten bij te wonen maar toch nog plotseling bereikte ons het bericht dat op 31 oktober 2017 Bert was overleden. Bert had een brede belangstelling en een grote sociale betrokkenheid. Zijn kracht lag met name in het verbinden van mensen om de gestelde doelen te bereiken, met name was hij trots op de renovatie van de stadskern van de vestingplaats Stevensweert, waarvan hij jarenlang burgemeester is geweest.

Wij zullen hem als een rustige en aimabele persoonlijkheid blijven herinneren.

Harrie Tomlow  1945-2016

Op 17 maart is Harrie overleden. Hij was jarenlang een zeer gewaardeerd lid van Kiwanisclub Utrecht, waar hij diverse functies heeft bekleed. Medio 2015 is hij samen met Marie-Thérèse verhuisd naar Venlo. Back to the roots. Vanaf oktober 2015 was hij lid van Kiwanisclub Venlo Jaomerdal bij de Senatoren. Helaas is de tijd te kort geweest om Harrie echt te leren kennen.

Hans Hulsken     1948 - 2015

Op 12 februari hebben we een vriend verloren. Nietsvermoedend waren wij op een van de gezelligste clubavonden bijeen en van die avond is hij niet meer thuis mogen komen. We zijn er trots op dat zijn laatste inbreng voor onze club er een was waarin hij zijn bijdrage gaf voor een betere toekomst. Hans betekende veel voor onze club en onze club betekende veel voor hem. Hij was lid vanaf 2000, werd in 2003 secretaris en in 2008 president. Ook heeft hij in veel commissies zijn inbreng gehad. Zijn prettig gezelschap, snelle reacties, speciale humor en positieve kijk op de wereld zullen we voortaan moeten missen.

Hans Janse      1942 - 2013

Op 2 maart is plotseling ons lid en senator Hans Janse overleden. Hans is met een onderbreking van twee jaar gedurende 25 jaar lid geweest van onze club. Hij heeft aan de basis van onze club gestaan en tijdens zijn presidentschap heeft hij de charter tot een volwaardige Kiwanisclub opgebouwd. Vele functies heeft hij nadien bekleed en menig keer was hij de stuwende kracht achter initiatieven binnen Kiwanis Club Venlo Jaomerdal. Samen met een aantal andere leden is hij verantwoordelijk voor het ontstaan van de Senatoren en gedurende de eerste 2 jaar is hij daarvan kamervoorzitter geweest. Wij verliezen een markante persoonlijkheid die met name bekend stond om het vasthouden aan gemaakte afspraken en regels. Zijn actieve inbreng en aanwezigheid maar vooral zijn vriendschap zal sterk gemist gaan worden.

Jef Roef      1941 - 2007

Op 22 juli is ons lid en senator Jef Roef overleden. Jef is in 1984 lid geworden van Kiwanis Venlo-Jaomerdal. Hij was een markante persoonlijkheid die met zijn typerende uitspraken onze bijeenkomsten een speciaal tintje wist te geven. In zijn gedachtenisprentje werd hij beschreven als een bourgondiër, die van het leven optimaal wist te genieten. Jef was een krachtige persoonlijkheid met als kenmerken scherpzinnig, gedreven, humorvol, integer, rechtvaardig en sociaal bewogen. In 2002 was hij bij de oprichting van de senatoren een van de eerste leden. Hij heeft ettelijke bestuursfuncties bekleed waaronder die van president in 1992 en secretaris van 2000-2002 en kamervoorzitter in 2005.. Als secretaris maakte hij levendige notulen die steevast besloten werden met een ludiek gedicht.

Jan van Benthem  1945 - 1997

Op 2 april is ons lid Jan van Benthem overleden. Jan is lid geworden van Kiwanis Venlo-Jaomerdal in 1986. Wij herinneren ons Jan als een humorvol maar zeer nauwgezet mens. Veel waardering gaat uit naar de vele bestuursfuncties die hij vervult heeft in de periode van 1987 - 1992. Hij was president in 1990 en secretaris in 1988.  Op Jan kon je rekenen en voor iedereen die dat nodig had, had een altijd bemoedigend woord paraat. Jan blijft in onze herinnering als een meelevend mens met veel humor.