Kiwanis Vught

Projecten in voorgaande Jaren

Jaarlijks Kerstdiner

Sinds 2004

Jaarlijks Kerstdiner voor inwoners van Vught die een beetje extra aandacht verdienen.

Jaarlijkse Cabriorit

Sinds 2010

Jaarlijkse cabriorit voor bewoners en medewerkers van Cello Begeleid Wonen.

Kiwanis Night of Magic

28 Februari 2011

Een avond vol show, cabaret en magie ten bate van Kika (Kinderen Kankervrij), Kinderhospice De Glind en de Stichting Kiwanis Fonds Vught, perfect aansluitend op het Kiwanis motto ‘Serving the children of the world'.

’.

130.000 Gulden ter bestrijding van het jodium tekort in de wereld

1995

Middels de steun van sponsoren en een belangeloos optreden van topspreker Robert Benninga in een uitverkocht Theater aan de Parade in Den Bosch werd 130.000 gulden opgehaald voor het mondiale Kiwanis project om het jodium tekort de wereld uit te helpen. Het leverde twee Kiwanis Vught leden, René Broeders en Peter Komen, de hoge Kiwanis International 'George F. Hixson Fellowship' onderscheiding op en een plaats in de "Kiwanis Hall of Fame" in Indianapolis in de VS.

Het eerste wereldwijde serviceproject van Kiwanis was een enorm succes: de ziekte IDD ("Iodine Deficiency Disorder", een ziekte ten gevolge van jodium tekort) werd praktisch uitgebannen. Tussen 1994 en 2006 zamelde Kiwanis meer dan 100 miljoen dollar in, een bedrag dat op dit moment in meer dan 89 landen wordt ingezet. IDD ruïneerde het leven van de mensen die eraan leden. Een tekort aan jodium in het voedsel kan de geestelijke ontwikkeling ernstig schaden, waardoor kinderen beroofd worden van hun toekomst. Het voorkomen van IDD is echter heel eenvoudig: jodiumhoudend zout is een simpel en effectief wapen in de strijd. Het geschatte aantal huishoudens dat jodium houdend zout gebruikt is vanaf 1990 explosief gestegen van 20% tot 70%.

Dit Kiwanis project wordt gezien als een van de meest succesvolle gezondheidsprogramma’s ter wereld.

Het Kiwanis International hoofdkwartier in Indianapolis, Verenigde Staten

Andere Bijdragen

Bijdragen aan de stichting "Doe een wens", een saxofoon voor de "Speeldoos", de stichting "Luchtkasteel" en het project "Antonelli"in Togo.

Bijdrage aan een familieverblijfshuis bij het brandwondencentrum in Beverwijk als onderdeel van een landelijk Kiwanis project.

Een groot bedrag naar de Muziekschool in Vught voor de aanschaf van muziekinstrumenten.

Een bijdrage aan het "Reder European Junior Festival" in Den Bosch voor jonge Europese musici. De eerste twee jaar hebben wij deelnemers gehuisvest, de laatste keer waren wij hoofdsponsor.

Jarenlang terugkerende projecten als "de Club van Honderd van het Vicki Brownhuis in Den Bosch.

Serving the Children of the World