Kiwanis Vught

Fiscaal nummer: 818635460

KvK nummer: 17213572

Doelstelling

Het verschaffen casu quo doen verschaffen van specifieke en gerichte materiële hulp aan kinderen in Vught, die in behoeftige omstandigheden verkeren, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Het fonds is een van de invullingen die Kiwanis Club Vught geeft aan het motto van de internationale Kiwanis organisatie: "serving the children of the world".

Het fonds verleent geldelijke ondersteuning in schrijnende individuele gevallen waarbij kinderen uit Vught zijn betrokken en waar andere mogelijkheden niet of niet meer aanwezig zijn. Het gaat hierbij steeds om incidentele hulp. Middels zogenaamde aangevers komen aanvragen bij het bestuur terecht. Het bestuur beslist dan op de aanvragen.

De activiteiten van het fonds worden zoveel mogelijk afgestemd op de activiteiten van andere instellingen op het gebied van armoedebestrijding. Het fonds neemt ook deel aan het Armoede Overleg Vught (AOV), dat vier maal per jaar plaatsvindt. De ondersteuning die het fonds geeft blijft vanwege de privacy van de betrokkenen bijna per definitie buiten de publiciteit.

Financiële Middelen

De financiële middelen van het fonds zijn afkomstig van Kiwanis Club Vught, particuliere donaties en schenkingen van ondernemers.

Correspondentieadres

Frederik Hendriklaan 5

5263 AW Vught

Jean van Zinnicq Bergmann - voorzitter

Guus van Woesik - penningmeester

Liesbeth Blomjous - lid

Ineke Pennings - lid

Beloningsbeleid

Het fonds heeft geen personeel in dienst en er worden geen beloningen of vergoedingen toegekend. De bestuursleden verrichten alle operationele taken, daarbij soms geassisteerd door vrijwilligers.

Verslagen en plannen

Vanaf de oprichting tot november 2013 heeft het fonds € 12.295,20 ingezameld en voor € 4.723,70 aan hulpacties uitgegeven. De kosten in deze periode bedroegen € 264,23 (oprichting € 108,12, KvK € 109,- en bankkosten € 47,11). In kas is momenteel € 7.307,27.