Kiwanis Weert

Kiwanis > Sky Kids Dag 2019

Sky Kids Dag 2019

Wat is de Sky Kids Dag?

De Sky Kids Dag wordt georganiseerd door Kempen Airport en Vliegclub De Kempen.
De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Tafelronde 37 Eindhoven, Kiwanis Cranendonck en Kiwanis Weert.
De luchthaven en vliegtuigen worden kosteloos ter beschikking gesteld door Kempen Airport en Vliegclub de Kempen.
Door haar diverse fundraising-activiteiten zorgen de service clubs voor een compleet verzorgde dag voor de kinderen en hun gezin.

Wie kan er mee?

De Sky Kids Dag wordt georganiseerd voor Kinderdroomwens en KansPlus-Sien.
Beide organisaties richten zich op verschillende ‘doelgroepen’.
Enerzijds kunnen ernstig of chronisch zieke kinderen van 6 tot en met 16 jaar, en verstandelijk of lichamelijk beperkte kinderen zich aanmelden.
Het gaat dan bijvoorbeeld over spierziektes, aangeboren afwijkingen of ziektes zoals; kanker, diabetes en darmziektes. Daarnaast komen kinderen met ADHD, autisme of andere gedragsstoornissen in aanmerking. Anderzijds richten wij ons op kinderen met een traumatische ervaring. Kindervliegdroom-groot20 deze groep kinderen kan zeker ook wel een positieve ervaring gebruiken.
Het begrip trauma kan breed worden geïnterpreteerd, zo gaat het niet alleen om kinderen die een traumatische ervaring hebben opgedaan door een ziekte, misbruik of ongeval, ook kan het een kind zijn dat door een ernstige ziekte van een broertje of zusje een trauma heeft opgelopen. Afhankelijk van het type vliegtuig kan er doorgaans één begeleider meevliegen. Soms is er ook plek voor een broertje of zusje om mee te vliegen. Om zo veel mogelijk kinderen Sky Kid te laten zijn, mogen alleen kinderen deelnemen die nog niet eerder hebben meegedaan.
Inschrijven:
De aanmelding voor de Sky Kids Dag 2019 is inmiddels gesloten. Wil je volgend jaar meedoen? Houd dan de website www.skykids.nl en de websites van onze partners Kinderdroomwens en KansPlus-Sien in de gaten.