Kiwanis Woerden

Woerden

www.kiwanis.nl
Wijnproeven
Kiwanis > Pop en Kunst bij Kiwanis Woerden

Pop en Kunst bij Kiwanis Woerden

Samen strijden tegen Tetanus.

Kiwanis Woerden 't Groene Hart wil de Kiwanispop inzetten ten behoeve van het wereldwijde Stop Tetanusproject. Samen met kunstenaars uit Woerden en omstreken zijn ca. 50 Kiwanispoppen omgetoverd tot kunstobjecten.

Pop-en-Kunst Veiling op 27 september

Na een expositie bij Galerie Van Slagmaat te Woerden op 26 en 27 september 2014, worden de poppen bij opbod geveild op zaterdag 27 september 2014 tussen 17.00u-19.00u. Bij een minimum-opbrengst van 25 Euro per pop, zijn 1000 moeders en hun ongeboren kind beschermd.

Hier vindt u de catalogus van de te veilen kunstpoppen

De spelregels kunt u lezen via deze link.

Videokunstenaar Robin Weijers heeft de film “POP ALIVE” (2.56 min.) en de bijbehorende installatie “NOOIT MEER KRAMP” gemaakt voor het goede doel STOP TETANUS van UNICEF en KIWANIS Woerden. Op 26 en 27 september zijn de film en de installatie te zien bij Galerie Van Slagmaat te Woerden.

In de film wordt de spierkrampziekte Tetanus bestreden door de pop tot leven te wekken. Soepel en bewegelijk wenst zij nooit meer kramp te hebben.

POP ALIVE from BeeldBusiness on Vimeo.

 

 

email-adressen: info@galerievanslagmaat.nl en poppen@kiwaniswoerden.nl

Kunstenaars, Kiwanis en Unicef strijden samen!

Elke 9 minuten sterft ergens ter wereld een baby aan Tetanus. Dat zijn bijna 60.000 baby's per jaar. Ook veel moeders overleven de ziekte niet.

                  

Kiwanis en Unicef

... voeren over de hele wereld campagne tegen tetanus. Ons doel: de komende 3 jaar 61 miljoen moeders en baby's inenten. Er is behoefte aan vaccins, injectienaalden, veilige opslag en transportmethoden, duizenden goed opgeleide medewerkers en nog veel meer. Om ons wereldwijde doel samen te bereiken is 80,5 miljoen Euro nodig. Voor slechts 1,32 Euro zijn een moeder en een ongeboren kind beschermd.

Poppenproject Kiwanis Nederland

De Kiwanispop is een pop van ongeveer 40 cm groot, gemaakt uit katoen gevuld met polyester. De poppen worden geschonken door Kiwanisclubs aan ziekenhuizen waar kinderen voor operaties worden opgenomen. Artsen, medisch pedagogen of verplegers geven de pop aan de kinderen om uit te leggen wat er gaat gebeuren.

email-adressen: info@galerievanslagmaat.nl en poppen@kiwaniswoerden.nl

Kiwanis

© 2019 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - Woerden volgen:

Facebook