Kiwanis Young Professionals

Young Professionals

www.kiwanis.nl
Kiwanis
Kiwanis > Nieuws

Nieuws

Champagne project

Champagne project


Na een daverend succes van het champagneproject 2010, 2011 en 2012 gaat Kiwanis Club Young Professionals Nijmegen in 2013 wederom een trip naar Reims maken om champagne in te kopen die we in Nederland aan particulieren en bedrijven verkopen. De opbrengst van deze actie gaat dit jaar naar Stichting Kinderkansen.

Stichting Kinderkansen heeft als doel het realiseren van kinderopvang voor de doelgroep asielzoekerskinderen in de regio Nijmegen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Er is specifiek gekozen voor déze leeftijdsgroep, omdat de ontwikkeling van jonge kinderen het meeste effect heeft op langere termijn. De jonge kinderen komen zelden buiten het AZC. Ze hebben hier verschillende redenen voor. In de meeste situaties speelt de mentale of fysieke toestand van de ouder(s) - het merendeel is een alleenstaande moeder - een dominante rol. Door hun getraumatiseerde verleden vragen deze kinderen specialistische aandacht. De hulp en aandacht voor deze kinderen die in het AZC verblijven, schiet tekort. De gevolgen hiervan zijn ernstig: zij laten ontwikkelingsachterstanden zien, vaak ook gepaard gaand met posttraumatische-stress-verschijnselen. Dit betekent vaak, vooral op latere leeftijd, grote problemen. Met onze Stichting Kinderkansen bieden we alle kinderen in het AZC Nijmegen, die in hun ontwikkeling worden bedreigd en waar andere maatschappelijke partners geen mogelijkheden kunnen bieden, kinderopvang aan. Kinderen hebben recht op een gezonde omgeving waarin zij zich kunnen ontwikkelen. Onze Stichting wil jonge kinderen in het AZC Nijmegen de kans bieden om ‘kind te kunnen zijn’. (www.stichtingkinderkansen.nl) Wij vinden dat deze kinderen een kans verdienen op een gelukkiger toekomst en zijn dan ook erg gemotiveerd ons hiervoor in te zetten!
 
De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat de champagne, verpakt in een houten kistje, vaak als relatiegeschenk of kerstpakket werd gebruikt. De reacties die we hierop hebben teruggekregen waren erg positief, van zowel de kwaliteit van de champagne, de verpakking, maar bovenal de combinatie met het steunen van een goed doel. Daarom willen wij u nu alvast de mogelijkheid bieden een bestelling te plaatsen. 

Voor EUR 25,- per fles verzorgen wij:

  • een fles Brut Tradition Champagne van het huis Prévoteau-Perrier (wegens uitstekende reacties in 2010, 2011 en 2012 geprolongeerd!)
  • verpakt in een solide houten kistje met schuifdeksel (foto als bijlage)
  • voorzien van een begeleidend kaart met het goede doel en vanaf een bestelling van 25 flessen wordt tevens uw logo en bedrijfsnaam vermeld (voorbeeld kaart 2010 als bijlage)
  • aflevering bij uw kantoor of thuisadres in de laatste week van november

OM te bestellen kun je een mail sturen naar  <wjhuisman@gmail.com> met de NAW, email en telefoonnummer (voor aflevering en factuur) en het gewenste aantal flessen is hiervoor voldoende. Alle bestellingen moeten uiterlijk 1 oktober bij ons binnen zijn m.b.t. de inkoop, facturatie en vervoer.

Een korte beschrijving van het huis en de champagne:

Het betreft hier een kleine champagneproducent die hoofdzakelijk levert aan Franse en Belgische particulieren en horecabedrijven. De 21 ha tellende wijngaard bevindt zich in de Coteaux de la Vallée de la Marne. Het hart van dit bedrijf ligt in het plaatsje Damery met zijn prestigieus terroir van Epernay, waar eveneens de wijngaarden liggen t.b.v. Moet et Chandon en Dom Perignon Champagne. De Champagne die wij gaan inkopen betreft de Brut Tradition en is een assemblage van de Chardonnay druif (15%) en de Pinot druif 85% (Pinot Noir en Pinot Meunièr). Een lekkere aperitief champagne, met in de finale een aangenaam bittertje. Zie ook www.champagne-prevoteau-perrier.fr

 
Wij hopen dat u van onze champagne met een prettige dubbele afdronk wilt gaan genieten!

Lees verder

Young Professionals ook buiten de club actief voor goede doel!

Young Professionals ook buiten de club actief voor goede doel!


Kiwanis Club Young Professionals is erg trots op de sportieve prestaties van 1 van haar leden! Alexander Pors van KC Young Professionals Groningen had zich vorige week een loodzware doelstelling opgelegd. Op woensdag 5 juni heeft hij samen met vele anderen, de Alpe d'Huez 3 maal getrotseerd in het evenement Alpe d'HuZes. Er is hier een (voorlopig) bedrag van 25.192.763,00 euro opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding. Ongelooflijk! Alexander we zijn hartstikke trots op je!    

Alpe d'HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien. De missie is: Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker.

Lees verder

KCYPNL dag erg geslaagd!

KCYPNL dag erg geslaagd!


Op zaterdag 23 maart werd alweer de tweede officiele KCYPNL ALV gehouden. Het was een zeer geslaagde dag, waarin vergaderen en samen leuke activiteiten doen in een goede verhouding stonden. Ondanks dat niet alle satellieten/ YP clubs aanwezig waren, was de lijst met projecten die het afgelopen jaar uitgevoerd zijn en de komende tijd worden uitgevoerd gaan worden erg lang. YP Nijmegen is alweer de voorbereidingen aan het treffen voor een nieuw hopelijk nog succesvoller Champagneproject, club Groningen heeft op paasmaandag met veel plezier kinderen geschminkt bij de Ikea voor Stop Tetanus! en zo zijn alle clubs de laatste tijd goed op gang! Op de vergadering is er gesproken over contributieverhoging om zodoende lustrums te kunnen vieren, het wijzigen van de statuten en HH-regelementen, over de nieuwe Young Professionals logo's en de mogelijkheden tot kleding. Daarnaast is het bestuur nog op zoek naar nieuwe bestuursleden, de posities van secretaris en voorzitter zijn voor het volgende Kiwanisjaar nog open. Ook worden er nog vrijwilligers gezocht om de website bij te houden en te pimpen, en gevraagd om leuke projecten door te sturen, zodat deze op de website geplaatst kunnen worden.

Aan het einde van de vergadering worden Henk Oostdam en Christel Simmelink (beiden lid van de YP commissie) door oud gouverneur Martin Poesen nog in het zonnetje gezet, ze worden 'benoemd' tot distinguished Kiwanis member, vanwege hun inzet voor Young Professionals. Tot slot wordt er een discussie gevoerd over het strategisch plan van Kiwanis. Wat vinden de YP's van het plan? Moeten er nog zaken anders aangepakt worden voor het promoten van de YP clubs? De discussie wordt gevolgd door de leden van strategische commissie (Jolanda Borgers en Frans van der Avert) die speciaal hiervoor eerder van de landelijke Algemeen Bestuurs vergadering vertrekken.

De middag staat in het teken van FUN maken met z'n allen en samen werken. We gaan nl klimmen. En bij klimmen komen angsten kijken voor degenen met hoogtevrees en moet je op je mede Kiwanis die je zekert kunnen vertrouwen. Er worden diverse teambuildingsoefeningen gedaan, waarin mensen geblinkdoekt of aan elkaar vastgebonden omhoog moeten klimmen. Uiteindelijk weet iedereen zijn eigen grenzen te verleggen, en is het een uiterst geslaagde middag. De middag wordt afgesloten met een borrel, die aangeboden wordt door YP LG Veronique.

Alle aanwezigen bedankt weer voor een geslaagde dag, en tot de vergadering in Deventer in september!

Lees verder

Wereld Kiwanisdag 6 april


Meerdere Kiwanis Young Professional clubs waren afgelopen actief tijdens Wereld Kiwanisdag.

De Young Professionals van Bronsgroen hebben meegeholpen een mooie ruimte voor de jongeren in asielzoekerscentrum Heerlen te creeren! Voor de lunch zijn er lekkere pannekoeken gebakken.

Een erg geslaagde Kiwanis Doe Dag 2013!!! Meegeholpen een mooie ruimte voor de jongeren in AZC Heerlen te creeren! En voor lunch lekker pannenkoeken gemaakt!     Een erg geslaagde Kiwanis Doe Dag 2013!!! Meegeholpen een mooie ruimte voor de jongeren in AZC Heerlen te creeren! En voor lunch lekker pannenkoeken gemaakt!

De Alphense Young Professionals hielpen ook dit jaar weer mee aan het project van KC Leiden Sleutelstad. Zij klusten in de Leidse Schooltuinen, waar jaarlijks zo'n 600 leerlingen onderricht krijgen. De kinderen leren daar dat sla en groenten niet in een zak groeit in de Albert Heijn, maar vanuit een zaadje of bolletje uit de grond komt.

 Foto: Klussen bij de Leidse Schooltuinen op Wereld Kiwanisdag  Klussen met KC Leiden Sleutelstad bij de Leidse Schooltuinen

Lees verder

Blije geschminkte gezichten op 2e paasdag in Groningen

Blije geschminkte gezichten op 2e paasdag in Groningen


Blije gezichten van geschminkte kinderen waren er op Tweede Paasdag te zien bij Ikea in Groningen. Kiwanis Young Professionals Groningen organiseerde in samenwerking met Ikea een schminkactie voor het Stop Tetanus project. De opbrengst van deze geslaagde dag is 650 Euro.

Lees verder

KCYPNL dag 27/10

KCYPNL dag 27/10


Op zaterdag 27 oktober vindt de volgende Kiwanis Young Professionals dag plaat in slot Zeist. Velen van jullie hebben al aangegeven te komen, maar wij zien graag zo veel mogelijk Young Professionals verschijnen. Op deze dag zal in de ochtend de eerste algemene ledenvergadering van KCYPNL plaatsvinden, met in de middag nog een boeiende workshop over de hoeden van De Bono. Daarnaast is deze dag extra bijzonder, aangezien de landelijke Kiwanis Besturendag op hetzelfde moment en op dezelfde locatie plaatsvindt....

Lees verder

Veel reacties bij formele oprichting van KC Young Professionals Nederland

Veel reacties bij formele oprichting van KC Young Professionals Nederland


Van de oprichting van Kiwanis Club Young Profesionals Nederlad is uitgebreid verslag gedaan in de groep Kiwanis Netherlands op facebook. De reacties naar aanleiding van de verslagen zijn erg stimulerend. Wij wilden de niet facebookers deze reacties niet onthouden. Een kleine greep: Gefeliciteerd! Nu op weg naar de 100 !Ap Lammers Le gouverneur felicite vous tousMartin Poesen(Gov. NL) GefeliciteerdAxel Gtze-Rohen,KC Xanten (D) Proficiat ! Marjan en ik drinken er een glas Amerikaanse bubbels op...

Lees verder

KC Young Professionals Nederland bij de notaris

KC Young Professionals Nederland bij de notaris


Vrijdag 6 juli jl zijn bij de notaris de formaliteiten afgehandeld om Kiwanis Club Young Professionals Nederland, de vereniging voor onze Young Professionals, daadwerkelijk op te richten. Junior Kiwanis van het eerste uur Christel Simmelink (voorzitter) en Marc Vermeulen (Penningmeester) verschenen bij de notaris om de akte te tekenen. Jan-Willem Buck (Secretaris) completeerd het oprichtingsbestuur van de nieuwe vereniging. Hij kon helaas niet aanwezig zijn. Henk Oostdam voorzitter van de commissie...

Lees verder

Oprichting Kiwanis Club Young Professionals Nederland

Oprichting Kiwanis Club Young Professionals Nederland


Op 28 april 2012 zijn in het Limburgse Cadier en Keer, op de prachtige golfbaan van het Rijk van Margraten, de stukken voor de oprichting en aanmelding van Kiwanis Club Young Professionals Nederland in orde gemaakt. De oprichtingsvergadering heeft mevrouw Christel Simmelink gekozen als oprichtend President en de heer Jan-Willem Buck is gekozen als secretaris. Op de foto een trotse President, die een aantal jaren inspanning beloond ziet in een prachtig initiatief en een trotse Gouverneur die minsten...

Lees verder

1
Kiwanis

© 2019 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook Twitter Linkedin Youtube