Kiwanis Young Professionals

Young Professionals

Kiwanis > Young Professionals Nederland

Young Professionals Nederland

Kiwanis Club Young Professionals Nederland is gestart op 28 april 2012. De club richt zich op Young Professionals van 18 tot 35 jaar die met elkaar lid willen worden van Kiwanis. Kiwanis Club Young Professionals Nederland ondersteund initiatieven om nieuwe clubs gericht op Young Professionals op te richten en wordt om die reden gesponsord door Kiwanis International District Nederland. Kiwanis Club Young Professionals Nederland is binnen het district Nederland onderdeel van Kiwanis International. Kiwanis International opereert in 88 landen in de wereld en bestaat uit ongeveer 9.000 clubs met in totaal circa 300.000 leden.

Kiwanis Club Young Professionals Nederland kent lokale afdelingen. Deze afdelingen noemen we satelietclubs. Er zijn satelietclubs (in oprichting) in Alphen aan den Rijn, Den Haag (The Hague Interanional io), Groningen, Maastricht (io) en Bronsgroen Zuid-Limburg (io),  Nijmegen (io),  Roermond (Midden-Limburg io) Rotterdam (io), en Huizen/Laren (t Gooi io). Kiwanis Club Young Professionals Nederland is daarmee een netwerk voor zo'n 100 service gerichte Young Professionals door heel Nederland.

Je vindt de bestaande clubs in het overzicht op de algemene website van Kiwanis. Hou er rekening mee dat we in een overgangsfase zitten van Kiwanis Junior naar Young Professional, nog niet alles is bijgewerkt.

Ook een club oprichten?

Mocht je ook een initiatief willen nemen om een Kiwanis Club voor young professionals op te willen richten, aarzel dan niet om contact op te nemen via het contact formulier. Er zal altijd contact worden opgenomen.

Het oprichten van een nieuwe club gaat als volgt. Als initiatiefnemer zoek je vijf mensen met wie je een club zou willen oprichten. Met hen vorm je een kern, dat is een club in oprichting. Je neemt contact op met een lokale Kiwanis Club, de sponsorclub, en met Kiwanis Club Young Professionals Nederland. De sponsorclub zorgt voor een begeleider. Deze begeleider helpt je wegwijs te maken binnen Kiwanis en begeleid je op de eerste schreden van het servicewerk.

Als de club draait en gegroeit is naar 10 leden dan kan de club als satelietclub toetreden tot Kiwanis Club Young Professionals Nederland. Dat de club draait blijkt uit de groei en een aantal succesvol voltooide service projecten. Dat kunnen grote fundraise projecten zijn, maar ook kleine doe-projecten die je helpen de saamhorigheid te vergroten, voldoen. Het toetreden wordt luister bijgezet door het feestelijk uitreiken van een charterdocument. Het is de erkenning van jullie club als sateliet van Kiwanis Club Young Professionals Nederland.

De leden van de sateliet club worden, na uitreiking van het charter, automatisch lid van Kiwanis Club Young Professionals Nederland. Hieraan zijn financiële verplichtingen verbonden.

Netwerk
Het lidmaatschap van Kiwanis Club Young Professionals Nederland geeft je in beginsel toegang tot alle Kiwanis Clubs waar ook ter wereld. Wel wordt je geacht vooraf je bezoek te melden.

Het lidmaatschap maakt je verder deelgenoot van een netwerk van vrijwillgers die iets willen veranderen in de wereld. Die werken aan de ontwikkeling van de volgende generatie. Vrijwilligers die kansarme kinderen een betere toekomst willen geven en die kansrijke kinderen stimuleren zich te ontwikkelen om op die manier zelf bij te kunnen dragen.

Door groeien?

Een Club van Young Professionals die echt de smaak te pakken heeft kan doorgroeien om als zelfstandige club te Charteren. Dat betekend dat je als lokale club lid wordt van Kiwanis District Nederland. Daarvoor moet je met tenminste 15 leden zijn en succesvol een aantal service projecten hebben uitgevoerd.

KC Young Professionals Nederland