Kiwanis Zierikzee-Schouwen Duiveland

Zierikzee-Schouwen Duiveland

Kiwanis > Nieuws

Kiwanis Nederland steunt Prinses Maxima Centrum

KIWANIS NEDERLAND STEUNT DE PATIËNTJES VAN HET PRINSES MÁXIMA CENTRUM VOOR KINDERINCOLOGIE

Er is een plek, ergens midden in het land, waar je als kind buiten kan spelen in de frisse lucht, koekjes mag bakken, kan drummen of pianospelen, kies maar. Je mag met een trapauto keihard rondjes rijden of zomaar gaan tennissen of dansen. Tenminste als je daar die dag de energie voor hebt. En je broertjes en zusjes? Die ...mogen ook mee spelen.
En heel soms, want ze koken daar erg lekker en gezond, mag jij een frikandel omdat je dat zo graag wil. Wel een beetje stiekem dan.

Papa en mama mogen bij je slapen want je hebt een eigen kamer met een balkon en een prachtig uitzicht op de velden, bomen en de dieren. Op dat balkon hangt nu kerstverlichting, speciaal voor jou, zodat je, als je je ogen een beetje dichtknijpt, je glinsterende sterrenlichtjes ziet.

Je komt er niet zomaar. Je moet een beetje speciaal zijn. Je komt er alleen als je héél erg ziek bent. Je komt er als je als kind kanker hebt. Die bijzondere plek heet het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie.

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Dat initiatief is uitgemond in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek Centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt.