Kiwanis Zierikzee-Schouwen Duiveland

Zierikzee-Schouwen Duiveland

Kiwanis > Wat is Kiwanis eigenlijk?

Wat is Kiwanis eigenlijk?

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Kiwanisclubs Nederland
Kiwanis is georganiseerd in lokale clubs en netwerken. In 1965 werd in Nederland de eerste Kiwanis serviceclub in Amsterdam opgericht. Momenteel telt Kiwanis Nederland bijna 2100 leden in 110 clubs, in 12 regio's. Kiwanis Nederland is onderdeel van Kiwanis International, die haar roots in Amerika heeft. Kiwanis Nederland werd in 1986 een zelfstandig district van Kiwanis International. Kiwanis kent geen leeftijds- en beroepsbeperkingen.

Kiwanis mentaliteit: handen uit de mouwen
Op basis van respect en onderlinge vriendschap, zetten mannen en vrouwen zich in om de minder bedeelden in onze maatschappij (lokaal of wereldwijd) een helpende hand te reiken. Gezamenlijk worden doelen bepaald en worden de nodige fondsen verkregen door het organiseren van allerlei evenementen. 'Geen woorden maar daden' is een van de karaktereigenschappen leden van Kiwanisclubs.

Serving the Children of  the World
Onder het motto "Servind the Children of the World" streven de Kiwanisclubs naar de uitvoering van effectieve, humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen voor kinderen.

Kiwanisclub Zierikzee Schouwen-Duiveland is een van de 110 Nederlandse Kiwanisclubs. Onze vergaderlocatie is Brasserie Maritime. Jaarlijks organiseren wij een aantal evenementen waarvan de opbrengst volledig ten goede komen aan diverse goede doelen op Schouwen-Duiveland e.o maar ook dragen wij bij aan wereldwijde projecten die door Kiwanis Nederland/International worden ondersteund. Voor vragen over Kiwanis Zierikzee/Schouwen-Duiveland kun je contact opnemen via zierikzee@kiwanis.nl of Klik hier.