Kiwanis Zoetermeer

Zoetermeer

Kiwanis > Projecten > Doe-dag bij Het Akkertje

Doe-dag bij Het Akkertje

Kiwanis Zoetermeer stak op drie oktober de handen uit de mouwen bij zorgboerderij Het Akkertje. De gemeente Rijswijk is eigenaar, maar zorginstelling Middin beheert het. Er zijn circa 25 mensen met een handicap geplaatst om dagactiviteiten te doen met circa 5 begeleiders. De boerderij moest op een aantal plaatsen worden aangepast en uitgebreid. Er moest een dak worden geplaatst boven de konijnenhokken en een cementenvloer voor een varkensstal worden aangelegd. Met 9 kiwanisleden hebben wij deze activiteit naar tevredenheid afgerond. De kinderen van Rijswijk kunnen binnenkort weer van deze ruimtes genieten nu ze aangepast zijn.
Het klusteam
Boerderij Het Akkertje was één van de drie partijen die in de race was om funding te kunnen krijgen via Specsavers. Uiteindelijk is na een spannende race op basis van stemmen onze club het geworden. Bij de race om sponsorgeld voor goede doelen praat je niet over winnaars en verliezers. Je gaat samenwerken, elkaar helpen om mooie doelen te bereiken. Dat resulteerde in ons aanbod Het Akkertje te helpen. En we houden contact. Serving the people, serving the children. Kijk bij de foto's voor het resultaat van onze inspanningen op deze mooie dag.